A címvédő pazar teljesítménye után meglépett egy kicsit a mezőnytől!

A címvédő pazar teljesítménye után meglépett egy kicsit a mezőnytől!

Két elmaradt párharc bepótlásán kívül letaszították a Honvédot az első helyről és egy ötgólos összecsapás tette igazán felejthetetlenné a K&H MNEB HPCL hatodik játéknapját. 

Két jó formában lévő együttes találkozott a hatodik játéknapon, ráadásul az elmúlt két szezon bajnokai csaphattak össze újra. A Nice Gaming "idegenbeli" teljesítménye egyelőre hibátlan az őszön, és az élmezőnybe kapaszkodó Debrecen senki számára nem könnyű ellenfél. A párharcban a címvédő N6 irányított végig, viszont az első játékrészben nem sikerült gólt szerezniük, majd a szünetet követően a 64. percben előbb Szilvasán kapott egy labdát balról és a kapuval szemben 16 méterről kilőtte a rövidet, majd a 80. percben Okolicsányi tört be jobbról a tizenhatoson belülre és az ötös sarkától pár méterre a rövidre bombázott. Ezzel az N6 megőrizte a százszázalékos teljesítményét vendégként a bajnokságban.

Hazai pályán egyetlen találat döntött, miután Fercsik buktatta Okolicsányit a tizenhatoson belül büntetőt kapott a Nice Gaming. A tizenegyest maga a sértett végezte el magabiztosan. A két mérkőzés alatt a statisztikák alapján a debreceniek mindössze egyszer próbálkoztak kapura lövéssel, így a Nice Gaming nem csak a legtöbb gólt lőtte eddig a K&H MENEB HPCL-en, de továbbra is bitang nehéz egyáltalán gólhelyzetig eljutni ellenük.

Nice Gaming 1:0 DVSC Esport
DVSC Esport 0:2 Nice Gaming

A Puskás egy masszív középcsapatnak tűnik papíron, mégsem szabad senkinek sem félvállról vennie őket. Az eddigi listavezető Honvéd viszont már a múlt héten is több pontot vesztett a kelleténél. Ez a hétvége sem sikerült jól számukra. Az első találkozón a Puskás az egyetlen kaput eltaláló lövését gólra váltotta, amivel meg is nyerték azt. Bár volt egy óriási kapufája, meg egy hatalmas távoli bombája a piros-feketéknek, egy szögletet követően az ötös elé visszafejelt labdát mégis Domján rúgta a hálóba. A visszavágón bár rendre próbálkozott mindkét együttes, végül nem született gól és elosztották a pontokat.

Puskás eSport 1:0 DIGI Sport Honvéd
DIGI Sport Honvéd 0:0 Puskás eSport

Hazai pályán az MTK az egyik legjobb mérkőzését produkálta. A 33. percben nyílt ki a gólcsap, Vajai Attila elsőre még a kirepülő kapusba, majd a hálóba lőtte a labdát öt méterről. A 42. percben előbb büntetőből egyenlített a New Wave, majd az 55. percben a forduló egyik legszebb találatával fordított. Roka egy jobbról érkező labdát jobbal kapásból a bal felsőbe lőtt a tizenegyes és az ötös sarkának metszéspontjából. Aztán jött az MTK, a 66. percben egy szép támadás végén Majorosihoz passzoltak, aki az ötös jobb széléről gond nélkül szerezte meg az egyenlítő találatot. Ez után még volt egy nagy lehetősége a vendégeknek, de Maci a kapuval szemben állva néhány métert tévedett a lövésével. A végére pedig a játékvezetőnek újra jutott egy kis szerep, hiszen büntetőt ítélt a kék-fehéreknek, amit Majorosi a 82. percben értékesített.

A visszavágó hasonlóan izgalmasra sikeredett, még ha nem is hozott ennyi gólt. A 29. percben egy ellenfél tizenhatosa előtt szerzett labdát váltott gólra az MTK Balásfalvi révén. A 31. percben egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgást sikerült bejátszani a tizenegyes pont környékére a New Wave-nek, ahol a támadójuk olyan üresen maradt, hogy csak be kellett rúgnia a labdát a kapuba gond nélkül. A második félidő második felében mindkét csapat bátran próbálkozott, és mindkét kapus bemutatott néhány bravúrt, mígnem a 87. percben egy óriásit hibázott a New Wave védője és kapusa, a lecsorgó labdára pedig Majorosi csapott le, ezzel eldöntve a mérkőzés sorsát.

MTK Budapest 3:2 New Wave eSport
New Wave eSport 1:2 MTK Budapest

A 16. percben egy Traubi támadást megállítva vezethetett ellentámadást a Nutri8, melynek végén Mátrai szerzett vezetést. A 34. percben aztán egy a saját tizenhatosánál begyűjtött labdát adott el a Nutri8, és Ajlik remekül játszhatta be azt lanackernek, aki nem hibázott. Néhány percre rá újra lanecker tört kapura, de a szemből, 16 méterről érkező lövést óriásit védéssel Deathknights28 hárította. Aztán megtört újra a jég, NagyLevi bal szélről érkező bombáját Szucsi csak középre tudta kiütni, a labda pechére egy Nutri8 játékos elé pattant, így újra hátrányba kerültek. Az első félidő végére még mindig maradt izgalom, vatahun ugyanis szenzációsan ugratta ki Barbalicsot, és az üresen lévő csatár belőtte az egyenlítő gólt.

Amennyire eseménydús és gólokban gazdag volt az első találkozó, annyira volt visszafogottabb a visszavágó. Összesen négy kaput eltaláló lövés volt, és a rendes játékidő lejárta utánig kellett várni a mindent eldöntő találatra. De az legalább tetszetős volt, vatahun a hosszún helyezkedve kapott egy átadást, melyet kapásból lőtt a hálóba nagyjából 10 méterről.

Nutri8 2:2 Traubi
Traubi 1:0 Nutri8

A TrollFoci-Hálószaggató együttese a felzárkózás helyett újra beleszaladt egy fájó pofonba. A 63. percben a HUN Ultrasnál egy felszabadításnak tűnő előre rúgott labdát LegendKrisz vett át pazarul, amivel megindulhatott csapattársa, és egészen a tizenhatosig vezethette, majd visszajuttatva Krisznek góllal fejezték be az akciót. Mint kiderült ezzel a találattal 3 pontot szereztek az ultrák.

A visszavágón a második félidő kezdetét jelző sípszó után pár perccel, egy szemfüles labdaszerzést követően Kovács újfent előnyhöz juttatta az ultrákat. Most viszont össze tudta kapni magát a TrollFoci gárdája, a 76. percben Humenszkyt ugratták ki, aki magabiztosan értékesítette a helyzetét, majd néhány parázs jelenetet követően a HUN Ultras kapuja előtt Pados volt határozott, és miután megtartotta a labdát a védők gyűrűjében 13 méterről a kapuba bombázott.

TrollFoci-Hálószaggató eSport 0:1 HUN Ultras
HUN Ultras 1:2 TrollFoci-Hálószaggató eSport 

A játéknap hatodik mérkőzésén a Veszprém oda-vissza győzni tudott a Team Dash Gaming ellen, illetve az elmaradt mérkőzéseket is pótolták:

Team Dash Gaming 0:3 Nice Gaming
Nice Gaming 2:0 Team Dash Gaming

DVSC Esport 3:1 New Wave eSport
New Wave eSport 1:1 DVSC Esport

A tabella állása a 6. játéknap után:

A többi osztályról és a mérkőzések eredményeiről a K&H MNEB HPCL weboldalán tájékozódhattok!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!