Amerika harmadik legnézettebb sportligája volt az LCS a fiatal felnőttek körében

Amerika harmadik legnézettebb sportligája volt az LCS a fiatal felnőttek körében

Pedig az LCS messze nem a legerősebb liga a League of Legends-ben.

Azt már egy ideje észrevehettük, hogy az e-sport egyre csak növekszik, így ennek minden egyes versenyszerű játék és a játékot készítő cég is örülhet. A Riot renget munkát feccölt abba, hogy az LCS, a LEC, az LCK és az LPL igazán magas minőségben és tökéletesen fusson. A franchisingos modell egyelőre mindenhol bejönni látszik az amerikai fiatal felnőtteket pedig egyre inkább érdekli az e-sport, a LoL, de egészen pontosan az LCS is.

Tegnap ugyanis az LCS megbízottja, Chris Greeley döntött úgy, hogy egy kis betekintést nyújt a színfalak mögé és elárulja a rajongóknak, hogy a 18 és 36 év közötti amerikai fiatal felnőttek a harmadik legsikeresebb sportligává tették az LCS, nézettség szempontjából.

Minden valószínűség szerint csak az NFL és az NBA áll a LoL előtt, ám ebben nem lehetünk teljesen biztosak, de így is több nagy sportágat sikerült maguk mögé szorítaniuk. A 123 ezres AMA (percenkénti átlagos nézőszám) igazán impozáns, de emellett érdemes megemlíteni a Tweet második felét, amiben arról beszél Greeley, hogy a döntő helyszíne, Detroit 5,44 millió dollárt nyert azzal, hogy ők rendezhették meg a verseny fináléját. Ezekben a statisztikákban persze nincsenek benne a fiatalkorú nézők, pedig a 14-18 éves korosztályból is rengetegen lehetnek, akik inkább az LCS-t, mintsem egy másik sportágat követnek szívesen, így a következő években a liga akár még előrébb is léphet ezen a rangsoron.Szinte biztosak lehetünk abban, hogy a másik három nagy LoL liga is elképesztően sikeres volt, már ami a nézőszámot illeti, így kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a jövő az e-sportnak és ezeknek a fiatal e-sport ligáknak is. Mindemellett érdemes megnézni az LCS további statisztikáit is, ahol megtudhatjuk, hogy hány sárkányt és baron öltek meg a játékosok és azt is, hogy  Bjergsen valami csoda folytán többet használta a végső képességét, mint Huni a Q-ját.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!