Bevallotta a Riot: szándékosan rosszul mutatja a játék a skill shotok jelzőit

Bevallotta a Riot: szándékosan rosszul mutatja a játék a skill shotok jelzőit

Még magyarázatot is adott a Riot erre a "kvázi direkt" megtévesztésre.

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy az elsütött képesség jelzője már rég nem érte el a célpontot, mégis sikerült eltalálni a hőst, Baront vagy miniont. A jelenség nem a véletlen műve, szándékos játéktervezési folyamat eredményeként alakult ki az a trend, hogy minden hős képességeinek jelzője kisebb, rövidebb és keskenyebb, mint a tényleges hatótávolsága és területe. Egy lelkes játékos összegyűjtött néhány példát, amit nem volt rest megosztani a LoL hivatalos fórumán, ahol Riot August, a LoL egyik game designere alátámasztotta azt, amitől mindenki tartott. Szándékosan rosszul mutatja a játék a skill shotok indikátorait, de megvan ennek az oka!

Példák

A kék terület a játék által mutatott hatóterület és távolságnak a jelzője, a vörös színnek berajzolt rész a valódi hitbox.

Riot August hivatalos válasza

A teljesség igénye nélkül álljon itt a Riot Games egyik vezető munkatársának a válasza a fent illusztrált problémára:

"Szándékosan csökkentettük a skill shotok jelzőinek mutatott távolságát és szélességét, mint ahogy a tényleges hatást kifejtik a képességek. Ennek az az oka, hogy számos játékos nem számol azzal, hogy mi is a képesség által megtett "utazási távolság", mekkora is az ellenfél hősének hitboxa, amikor elsüti a spelleket. Ők úgy castolják el a képességeket, hogy pont a képesség jelzőjének legszélén legyen az ellenség, akit szeretnének eltalálni. Ha a skill shot indikátora tökéletesen lefedné azt a területet, amin kifejti hatását a képesség, akkor eredményként sokkal több elrontott varázslatot láthatnánk, amiről a játékos úgy gondolta, hogy célba érhet.

Itt egy példa, ami segít megérteni a dolgot:

Vegyük például Jinx W képességét. Amikor a jelző pontosan mutatta a játékosoknak, hogy meddig is repül a lövedék, sokan jelezték nekem, hogy "többet rontottam, mint azt gondoltam". Ennek azaz oka, hogy a lövedék hiába nagyon gyors, van egy adott utazási ideje, ami max range esetén azt eredményezi, hogy szinte sosem fogjuk eltalálni a célpontot. A rövidebb és keskenyebb jelző az "effektív max range-et" reprezentálja. Általában a játékosok kevésbé hergelik magukat azon, ha olyan képességgel találnak be, amivel elméletileg nem kellett volna, mivel a jelző szerint a skill shot range-én kívül volt az ellenséges (vagy szövetséges) célpont. Ebben az esetben az elvárások pozitív irányban "romolnak el". Ha pontos lenne a jelző és úgy misselne a játékos képességeket, akkor jöhetne a "WTF hisz az indikátor úgy mutatta, hogy eltalálja és mégsem érte el. A jelző hazudik!"

Alapesetben minden játékos úgy érzi, hogy a skillshotok "csalnak" az indikátorok alapján. Azonban az indikátor nem csinál mást, mint tökéletesen tükrözi azt, hogy egy játékos hogyan érzi a képességek valódi távolságát, amikor reméli, hogy az elsütött képesség találni fog."

Szerintetek jó dolog, hogy "csalnak" a jelzők?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.