"A döntő 1 milliós díjazása mérföldkő idehaza a FIFA 1v1 tekintetében"

Egyedülálló kezdeményezés, ugyanis az EA Sports fő versenye mellett ilyen sorozatra még egyetlen országban sem volt példa.

Elindult a HUNESZ FIFA Masters, és ez egy olyan új távlatokat, valamint lehetőségeket rejtő sorozat lehet hazánkban, amely a játékosoknak és a szervezőknek is nagy előrelépést jelenthet a jövőre nézve e-sport berkeken belül. Miként alakult azonban ki, mi a célja, része-e a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságnak, illetve elérhető-e a nemzetközi színtér. Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Bíró Balázzsal, a HUNESZ elnökével.

A Global Series rendszere vagy más adta az ötletet egy hazai nívós és magas színvonalú versenysorozat létrehozására?

"Régóta terveztük a hazai FIFA “bajnokság” beindítását, számos modell van a kiadó több kevesebb megkötésével. Mivel idehaza még állandó liga rendszerű 1v1 versenyre nincs hivatalosan lehetőség, ezért találtuk ki ezt a rendszert, nem titkolt szándékkal, hogy a vidéki helyszíneket és FIFA versenyeket is bevonjuk. Több ötletadónk is volt, melyek közül a Global Series elég meghatározó, de a hagyományos sport világból ismert grassroots versenyek is az egyik ilyen minta volt."

Tekinthetjük a K&H MNEB részének vagy ez különálló bajnokság?

"Igen is, meg nem is, ugyanis a HUNESZ FIFA Masters döntőjét a K&H MNEB offline eseményén rendezzük. A többi különböző szintekre (tier 1,2,3) sorolt selejtező állomás pedig önálló helyi és offline versenyek sorozata, ami független a K&H MNEB ligarendszerű versenyeitől."

Mi alapján kerülhetnek be egyes rendezvények a versenynaptárba?

"A jelenlegi állomások a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) tagjai által szervezett versenyek, a tagszervezetek saját döntése alapján kerültek a versenynaptárba. Persze szívesen látunk új helyszíneket, verseny állomásokat is a jövőben."

Nemzetközi szintre is kitörési vagy kapcsolódási pontot jelenthet a HUNESZ FIFA Masters?

"Mivel ez egy induló verseny sorozat, ilyen jellegű kapcsolódásról még nem beszélhetünk, de hosszú távon azon dolgozunk, hogy legyen nemzetközi kijutási pontja. A döntő 1 millió forintos összdíjazása azt gondolom így is mérföldkő idehaza az 1v1 FIFA versenyeket tekintve."

Összességében mi a célja a HUNESZ FIFA Masters-nek? Lehetőséget teremtene a karrierre vagy csak szimplán fellendítené a hazai FIFA közösséget?

"A legfőbb célja, hogy az eddig külön sejtekként működő 1v1 helyi és online FIFA versenyeket egy nagy országos egységbe tömörítse és lehetőséget biztosítson a játékosok és a szervezők számára a fejlődésre. Azt várjuk tőle, hogy újabb és újabb FIFA tehetségeket találunk, akik a jövőben nemzetközi sikereket érnek el magyar színekben."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!