MTK játékos nyerte a HUNESZ FIFA Masters első állomását PS4-en!

MTK játékos nyerte a HUNESZ FIFA Masters első állomását PS4-en!

Majorosi Krisztián az MTK Budapest 1v1, illetve Pro Clubs játékosa lett az első helyezett a Legion Honvéd Series utolsó versenyén, miután 1:1-et követően büntetőkkel felülmúlta ellenfelét a döntőben.

A HUNESZ FIFA Masters első szezonja december 30-án a Honvéd SE és a Lenovo Magyarország közös rendezésű tornájával startolt, ahol két platformon küzdöttek meg az ellenfelek. Xbox-on mivel csak online szakasz volt, már korábban eldőlt, hogy Rajmond1x lett az első Gabinho legyőzésével.

PS4-en az online selejtezőt a Honvédnál tartott offline, 8 fős fináléja követte. A legjobb 4 mellé további 4 meghívott játékos csatlakozott. A résztvevőket két csoportba sorsolták, ahonnan a 4 meghívottból csak egy, azaz chris_maj tudott továbbjutni. Két döntetlennel kezdett, majd a harmadik mérkőzését megnyerve biztosította a helyét az elődöntőben.

Ott Hajdú Viktorral találkozott, akit nagyobb arányban sikerült legyőznie, a fináléban viszont emberére akadt Batik Gergő személyében. A rendes játék a döntőben nem hozott találatot, majd történt egy gyors gólváltás, végül a büntetők döntöttek. Mindkét fél hibázott az első körben, aztán viszont Krisztián háromszor is kapuba talált, míg ellenfelének ez nem sikerült. Az MTK játékosa tehát 300 Masters ponttal és egy 60 ezer forintot érő PSN kártyával gazdagodott.


Kattints a képre a galéria megtekintéséért!

Elődöntők:

Gerikee 3:0 SuubHex
tooFrez 1:3 chris_maj

Döntő:

chris_maj 1:1 Gerikee (hosszabbítás után)

  • tizenegyesekkel: 3:0

A második helyért 100 Masters pont és 30 ezer forintot érő PSN kártya a jutalom, de Masters pontokat a legjobb 32 kap egy ilyen versenyen. Ezek gyűjtésével lehet eljutni majd az idény végén meghívandó top 16-ba. A versenyben 84-es ratinggel rendelkező csapatokkal lehetett indulni, de ennek összeállítása még a győztes számára sem volt olyan könnyű dolog. Ha pedig szeretnétek tanulni vagy segítséget kérni Krisztiántól, akkor kövessétek őt twitchen, mert mostanában sokat gyakorol.

"Őszintén bevallom, nagyon sok ismerősömnek írtam, hogy segítsenek már egy kicsit. Aztán valahogy sikerült pont úgy összerakni, hogy kijött 84-re és akkor ott meg is állt a tudomány, mert amúgy mostanában már tényleg 86-os csapatokkal játszunk leginkább."

A torna végén még megkérdeztük Mezei Pétert, a Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia szakmai igazgatóját, hogy mit gondol a HUNESZ FIFA Mastersről, és mennyire volt elégedett az első versennyel:

"Az hogy mi lehetünk az elsők ez egyrészt nagyon jó dolog, hisz mi csinálhattuk meg először. Szerintem igazán ez a HUNESZ FIFA Masters most kezd majd beindulni, mindenki látja majd, és aki esetleg nem tudta, hogy van ilyen, nyerhettem volna például 60 ezerért PS vagy 300 Masters pontot. 50-50 játékos jelentkezett körülbelül, tehát 100 játékost mozgatott meg az első verseny. Úgy gondolom ettől sokkal többen fognak jelentkezni a többire, de már ez a mezőny is örömteli volt számunkra."

Ha esetleg lemaradtál volna, akkor most visszanézheted a közvetítést:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Galéria

Kövess Minket!