"Én vagyok a legjobb!" - Egy évtizednyi Doublelift

A legendás lövész az utóbbi években soha nem tűnt el. Most pedig egy videóban emlékezik meg arról, hogy mik voltak a legemlékezetesebb pillanatai.

Yiliang "Doublelift" Peng a League of Legends profi cirkuszának az akrobatája. Lehet, hogy nem ma kezdte a szakmát, de még mindig tud olyan trükköket előhúzni a tarsolyából, amire minden nézőnek megemelkedik a szemöldöke és körülötte hullanak az újoncok és a veteránok egyaránt. Az előbbi mondat mind az Idézők Szurdokában, mind pedig a való életben érvényes, hiszen Doublelift mindenkit túlél. Azok, akik vele kezdtek már rég szögre akasztották az egeret és elmentek edzőnek/csapatulajdonosnak/elemzőnek/hivatásos streamernek. Hol van már HotshotGG, Reginald, Jatt, Scarra vagy Voyboy? 

Pedig a Liquid lövészének nem indult könnyen a karrierje. Kezdjük onnan, hogy egy durván szigorú családban nőtt fel és a szülei nem örültek annak, hogy a szemük fénye olyan 'felesleges' dolgokkal tölti az idejét, mint a videojátékok. Ezért gyakorlatilag az első LoL világbajnokságára úgy ment el, hogy tudta, vélhetően utána már nem mehet haza. Ennek ellenére belevágott a dolgokba és ugyan a vébén nem tudott a csapatával hatalmasat alkotni, de feltett mindent egy lapra, hogy a League of Legends profi sport lesz. A számítása pedig bejött, hiszen az amerikai LCS jött, látott és győzött. Persze ez nem volt ilyen egyszerű, nem történt minden varázsütésre. Az egésznek kellett egy kis idő és akkor a Gaming házak még nem voltak olyan gyakoriak. Tehát Doublelift gyakorlatilag 'hajléktalan' volt és erről egy Reddit posztban is megemlékezett. Erre pedig jött a válasz, Travis Gafford írt neki és felajánlotta, hogy nála maradhat egy ideig, ingyen.

Azóta pedig minden felpörgött. Jött, majd ment a CLG, benézett a TSM csapatába, de ott sem volt maradása. Mindenki tudta, hogy nagyszerű játékos mechanikailag, viszont a nagy tudás mellé egy hatalmas egó is társult. Doublelift szerint rajta kívül mindenki kuka és ő csak az igazán jó játékos. Erre persze mindenki legyintett és sokan a hihetetlen önérzetét okolták, hogy igazán nagyot soha nem nyer. Viszont a Liquid  köré pakolt egy sztárokkal teli csapatot, egy iszonyatosan profi hátteret, mindenféle edzőkkel és Doublelift hozta az elvártat, hiszen tavaly a csapat behúzta az NA LCS címet. Ebből pedig igencsak erős részt vállalt a hányattatott sorsú lövész, sőt talán azt is mondhatjuk, hogy egy picit még az egójából is visszavett.

Most pedig, hogy belefordulunk a 2020-as évbe, Yiliang Peng már 10 éve, hogy úgy döntött kipróbálja magát, mint profi e-sport játékos. Ezen alkalomból összerakott egy videót, amiben ott van minden, ami Doublelift.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!