"Kiélezett küzdelem lesz a végső győzelemért" - vasárnap folytatódik a K&H MNEB HPCL!

Négy pontos előnnyel vág neki a Nice Gaming a 7. játéknapnak, és az őket követő mezőnyben jó néhány meghatározó mérkőzést rendeznek.

Az ünnepek előtt meglépett a mezőnytől egy picit a Nice Gaming, de a féltávhoz érkezett K&H MNEB HPCL most folytatódik, méghozzá fontos mérkőzésekkel. Egyrészt a N6 üldözői, a Traubi és a Veszprém Futsal eSport egymás ellen játszik, ami két dolog miatt lehet érdekes. Az egyik, hogy a sok pontot szerző együttes felzárkózhat vagy legalábbis tarthatja a lépést az első helyezettel. A másik viszont, ha nagyrészt pontosztozkodás történik, akkor még nagyobb szakadék keletkezhet a címvédő és az őt követők között. A Nice Gaming azzal együtt, hogy veretlen, a Puskással meccsel, akiknek szintén nem ártana több pontot gyűjteniük, ha szeretnék bebiztosítani a kieső zóna elkerülését.

Két izgalmasnak ígérkező párosítás is lesz a hétvégén, hiszen egymással találkozik a DIGI Sport Honvéd és a TrollFoci-Hálószaggató eSport, valamint az MTK Budapest, és a DVSC Esport - grandcasino.hu. Tulajdonképpen mindkét összecsapás összekutyulhatja a középmezőnyt vagy éppenséggel biztosíthatja egyesek belépést a dobogós helyek egyikére a fentebb leírt mérkőzés eredményétől függően. A HUN Ultras a szintén a kiesés elől menekülő Team Dash Gaminggel néz farkasszemet, míg a két utolsó helyezett egy igazi ki-ki párharcot játszik egymással.

A szünet véget ért, viszont a bajnokság felénél a listavezetőt még megkérdeztük, hogy mi a helyzet a csapat háza táján, milyen volt a felkészülésük, és milyen tervekkel szeretnék végigjátszani a szezont. A kérdéseinkre Okolicsányi Dávid válaszolt készségesen a Nice Gamingből.

Egy kicsit nehezebben indult be a szezon, de utána elképesztő első etapot produkáltatok. Szimplán belejöttetek vagy időközben kitaláltatok valamit, ami működik a csapatnál?

"Igazából is-is. Az új taktikára való átállás nem volt éppen zökkenőmentes, de végül is nagyobb probléma nélkül lehozták a kezdeti bizonytalanságot, illetve tapasztalatlanságot a srácok, de senki ne higgye, hogy ez már kiforrt dolog. Folyamatosan emlékeztetni kell dolgokat, de ahogy telnek a hetek, úgy a “lassú víz partot mos” elve kezd érvényesülni."

Mennyiben változott egyénilég és csapatban játszva a Pro Clubs a FIFA19-hez képest?

"Teljesen más lett. Sokkal lassabb és elég sokszor körülményesebb is a játékmenet. Ez egyénileg, ha a saját példámat nézzük ott jön ki, hogy még mindig sok a hiba abból, hogy gyorsan húzok/nyomok kombinációkat, amit a játék egyszerűen nem vesz be, illetve más jön ki belőle, mint amit szeretnék. Nehéz ezt megszokni, mert előtte éveken át a gyorsabb válaszidő volt a jellemző. Csapatszinten is jelen van ez, de ott talán inkább azt emelném ki, hogy amíg FIFA19-ben vígan lehetett háttal passzolni, ívelni, indítani, lőni, addig a 20-ban ezek instant labdavesztéshez vezetnek. Ez szintén alapjaiban változtatta meg a játékmenetet, hiszen nagyon kell figyelni a pozícionálásra."

Most, hogy a HPCL a K&H MNEB részévé vált, és nagyobb díjazása is van a versenynek, még motiváltabbak vagytok és csak az első hely, ezáltal a címvédés az elfogadható számotokra?

"Szezon előtt nem fogalmazódott meg bennem semmilyen elvárás, hiszen rengeteg kérdőjel volt a csapat körül, és körülöttem is. Sok opció, és ajánlat lógott a levegőben, legyen az hazai, vagy külföldi. Végül helyre került minden, de addigra már fél lábbal a szezonban voltunk, ergo tényleg nem agyaltam ezen. Így félidő tájt esetleg kijelenthetem, hogy csalódott lennék, ha nem sikerülne a címvédés, de ehhez még nagyon sokat kell betolni abba a bizonyos közösbe. Mindenkinek!"

Egyedüli veretlenek vagytok az első osztályban, ami bámulatos teljesítmény, viszont hazai pályán több pontot is buktatok már, idegenben azonban minden meccset megnyertetek. Számít bármit is játékon belül, hogy otthon vagy vendégként léptek pályára? Másabb esetleg a taktikátok vagy jobban jön ki a lépés, hogy idegenben nem találtatok még legyőzőtökre?

"Placebo hatásról beszélhetünk leginkább, ha erre keressük a választ. Papíron nem számít, de hazai meccseken inkább tapasztaltuk a fent említett lassú játékmenetet, ami határozottan nem tett jót a támadásoknak, és az eredményeken is látszott. A védelemet ez kevésbé hatotta meg eddig, ami valóban megsüvegelendő. A kérdésre válaszolva tehát, nincs külön taktika arra, hogy hazai, vagy vendég meccsre készülünk."

Szenzációs formában vagy, 12 gólt szereztél eddig 12 mérkőzés alatt. Amolyan virtuális Ronaldo és Messi forma. Ha be szabad avatni az érdeklődőket, hogyan készülsz egy meccsre, miként tudod kihozni magadból ezt a teljesítményt?

"Finoman azért a jelzőkkel, FIFA20-ban nem nagyon látni Messi-féle szólókat, vagy Ronaldo-féle 35-ről meglőtt rakétákat. Persze kellenek a jó egyéni megoldások itt is, de sokkal nagyobb hangsúly van a csapatmunkán, és az összhangon. Az utóbbi kettősből kerül ki a gólok nagyobbik része Pro Clubs-ban. Ezeknek a hogyan-jából merítettem egy nagy adaggal, amikor “légiósként” szerepeltem Németországban. Szóval nincs külön készülés, csak a rutin meg az évek. Nincs nagy titok sem, pörögjön a pro, illetve a Skill Games. Minden a szorgalmon múlik."

Ki lehet a szezonban a legnagyobb ellenfeletek, ha van ilyen? Sikerült letudni a nehezét a K&H MNEB HPCL-nek vagy az igazi erőpróba csak most jön?

"Szezon elején a Honvéd, és a DVSC szerepelt ezen a listán, de az eddigi fordulók bebizonyították, hogy bárki képes előrukkolni jó teljesítménnyel, és nem 2-3 csapatos a bajnokság. Nehéz volt feltornázni magunkat az élre, és legalább ilyen nehéz lesz megtartani azt. Szoros, és kiélezett küzdelem lesz még a végső győzelemért."

December 5-én vasárnap este újabb két mérkőzést láthattok az alábbi csatornán:

20:00 Team Dash Gaming vs HUN Ultras

21:00 Traubi vs Veszprém Futsal eSport

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!