Ellenfelet kap a GTX 1660 Ti: heteken belül érkezik az RX 5600 XT

A középkategória nagyon sűrű mezőnyében próbál maradandót alkotni az AMD Radeon új videokártyája.

Dr Lisa Su, az AMD elnök-vezérigazgatója leplezte le a Radeon videokártyák legújabb üdvöskéjét, amit kifejezetten e-sportolásra készítettek. A Radeon RX 5600 XT nem azzal tűnik ki a tömegből, hogy őrületes teljesítményre képes, hanem ár/érték arányban próbálja megnyerni magának a gamereket. A 100 000 forint körüli sávban eddig egyeduralkodó volt az NVIDIA, mivel nem volt értelme mást választani a GTX 1660-okon kívül. Ide érkezik meg az RX 5600 XT, aminek hivatalos bejelentése során gyakorlatilag minden fontos részletet megtudtunk.

Mennyibe kerül?

A hírek szerint 280 dolláron kerül forgalomba az új Radeon, amivel döntési helyzetbe kényszerítheti azokat, akik szeretnének egy erős, de megfizethető videokártya társaságában játszani. Magyar árakra egyelőre még várnunk kell, de várhatóan 90 000 forint környékén már lecsaphatunk az olcsóbb változatokra.

Mikor érkezik?

Az RX 5600 XT megjelenésére nem kell sokat várnunk, ugyanis 2020. január 21-én megindul az alkatrész forgalmazása. 

Mit tud?

Egyetlen 8 tűs PCIe csatlakozóról veszi fel az áramot, a 6 GB memóriával, 2304 stream processzorral és 36 RDNA számítási egységgel felszerelt RX 5600 XT. A GPU órajele eléri az 1500 Mhz-et, ami komoly előrelépést jelenthet azoknak, akik szeretnének gépet újítani, de az RTX / 5700-as szériát nem engedhetik meg maguknak.

Több gyártó is bemutatta már a saját változatát, amelyek közül az ASRock, ASUS és Gigabyte kapott 3 ventilátort, a többiek maradtak a szokásos 2 ventilátoros kialakításnál.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!