Nagyot változik az NA LCS formátum - Ideje hadat üzenni az NFL-nek?

Nagyot változik az NA LCS formátum - Ideje hadat üzenni az NFL-nek?

Idén az NA LCS ringbe száll a hétfő estéért. Nagy változásokat hoz a 2020-es amerikai szezon, lássuk a Riot lenyomja-e  az NFL-t.

Tegnap érkezett a hír, hogy az NA LCS a hónap végén, pontosabban január 25-én, kinyitja az Idézők Szurdokának kapuját és az amerikai profik ismét egymásnak feszülnek majd. Eddig ez rendben is lenne, de a bejelentés mellé érkezett egy szép csomag változás is, aminek sokan biztos, hogy örülni fognak. 

Monday Night League

Talán a legfontosabb, hogy az eddig kizárólag szombaton és vasárnap játszott meccseket más napokra is átteszik. A versenynaptárba bekerül a hétfő, ahova a hét két legizgalmasabb rangadóját pakolják majd. Ezek után a szombati és és vasárnapi blokkból lefaragnak egy kicsit, hogy fogyaszthatóbbá váljon az egész. Külön jó hír még, főleg nekünk európai nézőknek, hogy vasárnapi műsor két órával hamarabb indul, így talán lesz lehetőségünk azt is megnézni. Az NA LCS egyik feje, Chris Greely a következőket mondta a változásokról:

"A cél az volt, hogy egy különleges pillanatot csináljunk az e-sportnak. A Monday Night Football nagyszerű változást hozott az NFL életébe és ezt mi is el akarjuk hozni a rajongóknak. Ez inspirált minket."

Ez a kis idézet nagyszerűen hangzik és az erőfeszítés, amit a Riot a programtervezésben pakol, az mindenképpen értékelendő. Viszont, ha egy picit a történések mögé nézünk, akkor egy másik kép is felsejlik. A hétfői LCS mérkőzések vélhetően egyidőben lesznek majd a Monday Night NFL meccsel. Gyakorlatilag az LCS ringbe száll és megméretteti magát az Egyesült Államok legnépszerűbb hétfői programjával. A lépéssel a Riot gyakorlatilag hadat üzen a lineáris TV-nek és kicsit van az egészben egy kis rebellis életérzés, hogy na akkor itt az ideje megmutatni a hirdetőknek, hogy mekkora is az e-sport. 

Jöhetnek az Academy csapatok

Talán sokan nem követték igazán figyelemmel, de az NA LCS csapatok mögött ott van egy-egy Academy is. Az ott játszókat át lehet rakni az aktív felállásba, de már olyat is láttunk, hogy a teljes Academy roster lecserélte a kezdő csapatot. Eddig mondjuk ezekről a 'csere' játékosokról sokat nem tudtunk, de idén ez is változik. A rendes meccseken kívül jönnek a B gárdák és egy-egy meccs erejéig az ott játszókat is látjuk majd. Sőt egy teljesen új műsor formátumot is kapunk. A Red Zone egyszerre négy meccset követ és a kommentátorok folyamatosan ugrálnak majd azok között. Ez annyit tesz, hogy a képernyőn folyamatosan kapjuk majd az akciókat és remélhetőleg nagyon kevés olyan eset lesz, mikor azt nézzük, hogy a két toppos tank éppen farmol. Az már egy jó kérdés, hogy mennyire lesz követhető az egész, de egyelőre lássuk mi sül ki belőle. Illetve még egy plusz nap bekerül a versenynaptárba, ugyanis péntekenként jön az Academy Rush, ahol a 4 Academy meccset is végignézhetünk, ha úgy tartja a kedvünk.

Jöhet egy új fejezet

Ami még talán érdemes megemlíteni, hogy a 2020-as LCS után lejárnak a közvetítési szerződések. Ezek után a Riot ismét megnézheti, hogy ki az, aki megvenné azokat. Az szinte teljesen biztos, hogy az egész marad a Twitch/Youtube hasábjain, de nem lennénk meglepődve, ha egy lineáris TV adó is bejelentkezne a jogokért. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy 2021-ben az Egyesült Államok ad majd otthont az akkori Worlds-nek, ez nem is olyan valószínűtlen lehetőség. 

Ha valakit érdekel a pontos menetrend változás, illetve kíváncsi minden egyes Academy meccs induló időpontjára is, akkor a következő linken a részletes információkat is megtalálja. Mi a szerkesztőségben csak azt reméljük, hogy jó meccseket és színvonalas produkciót kapunk idén is, nomeg persze jöhet a "Tons of damage" is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!