Felbukkant egy titokzatos AMD videokártya, ami gyorsabb, mint az RTX 2080 Ti

Egyelőre csak találgatások vannak arról, hogy pontosan milyen videokártyáról van szó.

Az OpenVR Benchmark adatbázisában feltűnt egy "AMD Radeon(TM) Graphics" névre keresztelt GPU, amivel 17,3 %-kal jobb értékeket mértek, mint az NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti-jal. Bizakodásra adhat okot ez a mérés, de semmi nem támasztja alá, hogy ez egy olyan AMD grafikus kártya, ami a hétköznapi fogyasztók számára egy választható alternatíva lesz a jövőben.

A CPU oszlopban szereplő kód a Ryzen 7 4800H-nak feleltethető meg, de az órajelek eltérnek. Valószínű, hogy egy módosított 4800H-ról van szó, vagy egy korábbi változatról. A rejtélyes videokártyával kapcsolatban pletykálják, hogy igazából egy külső hardverről van szó, esetleg CrossFire-be kötöttek Radeonokat. Az optimisták azonban reménykednek, hogy az új generációs NAVI GPU-k fejlesztésére kaptunk bizonyítékot, ami könnyedén lehet, hogy tényleg felveheti a versenyt az RTX 2080 Ti-okkal. A technológiai innovációk olyan gyorsan jönnek és mennek, hogy egy fél-egy évvel újabb konstrukció azonos áron produkálhat jobb eredményeket, mint korábban megjelent versenytársai.

Az AMD CEO-ja hivatalosan is bejelentette a CES 2020-as expóján, hogy nem csak a processzorok piacán szeretne tarolni a cég, hanem a high-end videokártyák versenyébe is szeretne érdembe beszállni. A NAVI-s bukták után lehetnek kétségeink Lisa Su mondataival kapcsolatban, de az egészséges versengésnek általában legnagyobb nyertesei továbbra is mi vagyunk. Már csak ezért is megéri drukkolni az AMD-nek, hogy ne nyúljanak ismét mellé.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!