Különös ok miatt jöhetnek később a 10. generációs Intel processzorok

Különös ok miatt jöhetnek később a 10. generációs Intel processzorok

Komoly módosításokra szorulnak az Intel 10. generációs asztali processzorai, ha hihetünk a híreszteléseknek.

A 2020-as CES expóra nagy bejelentésekkel készült az AMD, legyen szó a legújabb processzorokról vagy a high-end Radeon videokártyákról. A nagy konkurens Intel, a világ legnagyobb processzorgyártója azonban nem állt ki a színpadra, hogy beszámoljanak a 10. generációs asztali processzorok fejlesztéséről. A Computerbase oldala valószínűleg rájött arra, hogy mi is állhat a háttérben. 

A megbízhatónak tartott, német nyelvű weboldal szerint az új generációs processzorok egyszerűen túl sokat fogyasztanak, ezért jelenlegi változatukban még nem készek arra, hogy elárasszák a piacot. Az i9 10900 és 10900K, továbbá az i7 10700K maximálisan akár 5,1-5,2 GHz-es turbóra is képes, ami elég ahhoz, hogy a CPU elérje a 300 W-os fogyasztást. Az alaplap gyártók 125 W-os TDP-vel számoltak, ezért újratervezésre kényszerültek. Az LGA 1200-as alaplapok már több gyártónál is ott állnak a rajtvonalon, de a 10 magos és nagy frekvenciát használó processzorok fogyasztása miatt egyelőre muszáj elhalasztani a megjelenést.

A Computerbase állításaival kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott az Intel. További részletekre valószínűleg a közeli jövőben számíthatunk, mivel egyre több helyen bukkannak fel az interneten nem hivatalos listák a Z490-es chipsetről és a 10. generációs asztali processzorokról. Az Intel - AMD verseny kiéleződött az elmúlt években és egyre nagyobb piaci részesedést tud felmutatni a középkategóriában verhetetlen AMD. Ár/érték arányban jelenleg a Ryze 5 3600-nál nincs jobb választás, de a 10. generációs Intelek felboríthatják az erőviszonyokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!