Hashtag Harry tanácsai: Hogyan nyerj gyengébb csapattal a Weekend Leagueben

Hashtag Harry tanácsai: Hogyan nyerj gyengébb csapattal a Weekend Leagueben

Szeret kísérletezni a különböző csapatösszeállításokkal, és most egy silver kerettel ért el nem rég jó eredményt.

Nemcsak megosztotta az ezüst kártyákból álló keretét és eredményét, de néhány tanáccsal is ellátta a közösséget, hogy mire érdemes odafigyelni egy jobb eredmény elérése érdekében. Először is az elején leszögezte, hogy a chemistry miatt leginkább a Premier Leagueben gondolkozott, illetve néhány játékos nem az eredeti pozíciójában kapott szerepet. Kiemelte még, hogy fontosak a cserék is ilyen esetben, mivel nem a stamina az erőssége ezeknek a játékosoknak.

A csapat

  • Daley Singraven LB - Bayer 04 Leverkusen
  • Jeremiah St. Juste CB - FSV Mainz 05
  • Fikayo Tomori CB - Chelsea
  • Ryan Fredericks RB - West Ham United
  • Hamza Choudhury CM - Leicester City
  • Callum Hudson-Odoi RM - Chelsea
  • Che Adams CAM - Southampton
  • Douglas Luiz - Aston Villa
  • Joao Victor LM - Wolfsburg
  • Adama Traoré RF - Wolverhampton Wanderers

Mi kell egy jobb eredményhez egy gyengébb csapattal?

Ismerd az erősségeid és gyengeségeid

Az első és legfontosabb dolog, ha gyengébb/olcsóbb csapattal nyerni akarsz, hogy a számodra lehető legjobb keretet hozd össze. Harry most épp egy silver együttest alkotott meg, ahol neki fontos volt például a pace, főleg a széleken. Érdemes odafigyelni ilyenkor minden apróságra, mert néhány kevesebbért megkapható játékosnak nagyon hasonló statjai vannak, mint a drágábbaknak. Például Douglas Costa hasonlóan jól vezeti a labdát és cselez, mint Mbappé, de sokkal rosszabbul lő. Costával tehát inkább a passzolásra és az előkészítésre figyeljünk.

Weak Foot (gyengébbik láb) & Skill Moves

Kell legalább egy csatár, akinek 4 csillagos a gyengébbik lába. Ha ez nincs meg, akkor jóval kiszámíthatóbb vagy az ellenfél számára. Emellett pedig találni a piacon pár egészen jó 3-4 csillagos Skill Moves-zal megáldott kártyát. Néhány cselt pedig érdemes begyakorolni.

Alkalmazkodás

Egy ilyen gyengébb csapatnál mindenképp úgy kell változtatnunk a mentalitásunkon, hogy az kifizetődő legyen. A fentebb látott silver együttesnél Harry inkább a széleken vezetett támadásokat. Itt gyorsabb játékosai voltak, illetve ha labdát vesztett az kevésbé okozott fejtörést neki.

Labdabirtoklás

Rosszabb labdarúgókkal lassabban kell játszani. Azt javasolja, hogy ritkán használj sprintet. Igyekezni kell minél többet birtokolni a labdát, így a nálad lehet az irányítás.

A bizonytalan lövések elkerülése

A futballistáidtól függően érdemes kevésbé rizikós lövéseket vállalni csak. Ezzel a csapattal például kicsit távolabbról már meg sem próbálta kapura lőni a labdát. Azt még érdemes megfontolni, hogy a lövésből esetleg szöglet összejöhet-e, mert azzal még sokat lehet nyerni.

Védekezés

Egy ilyen 100k körüli együttesnél a védekezés sem elhanyagolható. Ebben az esetben hatos defenzív mélységet állított be, pedig általában ilyenkor hármat szokott. Továbbá ráront az ellenfélre és a lehető leggyorsabban vissza akarja szerezni a labdát, hiszen ha nálunk van, akkor az irányítás is, és a játékban ez győzelemről és vereségről dönthet.

A legutóbbi tesztjének végeredményét két videóban tette közzé, amiben egyébként elmondása szerint egy disconnect is szerepelt - a képen látható, ezzel a csapattal 27 győzelemig jutott az egyik Weekend Leagueben:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!