A DVSC e-sportolója kijutott a Dortmund stadionjában tartandó verseny döntőjére!

Az utolsó Weekend League jó bemelegítésként szolgált a DVSC e-sportolójának, ugyanis a Borussia Dortmund által szervezett versenyen Gódor Donát kijutott a Signal Iduna Parkban tartandó fináléra.

A Bundesliga egyik legnagyobb és legnépszerűbb együttese a Sonyval és az ESL-lel együttműködve szervezte meg a 2020-as saját 1v1-es tornáját, melyre két selejtezőt hirdettek meg. Gódor Donát már az első kvalifikáción biztosította helyét a 16 fős LAN-on, miután eljutott a legjobb nyolcig. Elképesztő mennyiségű játékos nevezett már az első megmérettetésre is, az ágrajz a 4096-os körtől indult, így Donátnak kilenc fordulóban kellett bizonyítania a sikerhez a 13 órás maratoni tornán.

Az eredetileg egyre tervezett selejtezőből aztán két napos lett, de ez sem állíthatta meg a magyar e-sportolót, aki nem csak kiharcolta a továbbjutást, de utazhat Németországba február 8-án. A szabályok között szerepelt egyébként, hogy Head to Head játékmódot és csak a német csapatot, a Borussia Dortmundot lehetett választania mindenkinek.

Az ágrajz egy szelete, a teljeset ITT találjátok:

A LAN döntő legjobbjai pedig biztosan nem térnek haza üres kézzel, a díjazás a következőképpen alakul, miután mind a 16 finalista kap egy BVB mezt:

  1. 5000 euró, 2 jegy a Dortmund hazai meccsére, illetve lehetősége lesz találkozni egy futballistájukkal
  2. 2500 euró és 2 jegy a Dortmund hazai meccsére
  3. 1000 euró
  4. 500 euró

Február elején tehát egy magyar játékosunk már biztosan lesz egy nemzetközi versenyen 2020-ban!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!