Megszavazták a League of Legends legidegesítőbb hőseit

Megszavazták a League of Legends legidegesítőbb hőseit

Van olyan hős, ami több ösvényen is a top 3-ban végzett.

A League of Legends hivatalos Reddit aloldalára került ki egy dokumentum, amivel azt akarták felmérni, hogy a LoL community mely hősöket tartja a legidegesítőbbnek toptól a supportig. Több, mint 10 000 szavazat gyűlt össze, ami bőven elegendő ahhoz, hogy mindenféle tudományos módszertan nélkül, egyszerűen a saját szórakoztatásunkra megnézzük azt, hogy milyen típusú karaktereket utál legjobban a közösség.

Top lane

100 szavazat előnnyel szerezte meg az első helyet, a LoL legördögibb teremtménye, maga a megtestesült gonosz, a legbátrabb kis cserkész, Teemo. Láthatatlan gombák, vakítás és egy idegesítő nevetés, ami nem hagy minket nyugodni. A második helyet Akali, a harmadikat Tryndamere szerezte meg. Előbbi láthatatlanságával és hatalmas sebzésével okozhat gondot a gyanútlan ellenfeleknek, utóbbi meg egész meccsen csak pushsol, hogy utána elnyomja az ultit és elpörögjön biztonságos vidékre.

Jungle

Az erdőben sem menekülünk a láthatatlan karakterek elől. Az első helyet Shaco érdemelte ki, meggyőző fölénnyel utasította maga mögé Master Yit és Lee Sint. A tőröket dobáló mókamester hasonlóan Teemohoz akkor is képes ölni, ha egyáltalán nincs ott a tett helyszínén, köszönhetően a Jack-in-the-Boxoknak. AP-ra és AD-ra is építhető, sőt Flashre sincs szüksége, mert ott a Q képessége. Ha az ellenfél csapatában feltűnik egy Smite + Ignite Shaco 2 millió mastery ponttal, akkor már készíthetjük is az "FF 15 pls" spamet.

Mid lane

Milliók imádják, de legalább ugyanennyien gyűlölik teljes szívükből a tornádókat idéző assassint. Yasuo elsőségéhez nem férhet kétség, nem véletlen bannolják a meccsek több mint felén. A dobogó második fokára ismét Akali került, akit Fizz követ a harmadik helyen. Az ugráló, csúszkáló, hatalmas burst sebzéssel rendelkező karakterekért nincsenek oda a játékosok, ez jól kivehető a szavazatok eloszlása alapján.

ADC

Alig jelent meg pár hete, máris begyűjtötte a szavazatok közel 40 %-át, ha kizárólag a lövészekre fókuszálunk. Aphelios nagyon nehéz kittel rendelkezik, sőt menekülési képessége sincs, de mégis idegesíti a játékosok jelentős hányadát. Ahogy telik az idő, úgy fognak visszaesni ezek a számok, de addig is csak a messzi távolban látjuk felbukkanni Aphelios mögött Caitlynt és Dravent, akik a második és harmadik helyet szerezték meg. 

Support

CD nélküli végső képesség, ami még true damage-et is sebez, plusz CC kombó és láthatatlanság? Valószínű a közösségből többen is petíciót írtak a Riotnak, hogy azonnal törölje a játékból Pyke-ot. Rengeteg sebzés rejtőzik a maszkos hősben, ezért lehetséges az, hogy topon, jungle-ben, miden és ADC-ként is láttunk már Pyke-ot sima győzelmeket szerezni. A második és harmadik helyen is olyan hős szerepel, aki képes behúzni az ellenséges hősöket, azonban sem Nautliusnak, sem Blitznek nem volt esélye a mélység terrorja ellen.

Szerintetek mely hősök a legidegesítőbbek jelenleg a LoL-ban?

Kövess Minket!