Átmenetileg felhagy a profi LoL-lal az NA LCS legendája

Átmenetileg felhagy a profi LoL-lal az NA LCS legendája

Hónapok óta gondolkozott a döntésén, de úgy érezte most jött el a váltás ideje.

Twitteren jelentette be a 25 éves profi LoL-os, hogy ideiglenesen szeretne a háttérbe vonulni és inkább olyannal szeretné tölteni az időt, amit igazán élvez. Zachary "Sneaky" Scuderi továbbra is marad a Cloud9 tulajdonosa és tanácsadója, azonban főállásban független full-time streamerként szeretne karriert építeni.

Mielőtt csatlakozott volna a Cloud9 csapatához, Sneaky World of Warcraftban verekedte be magát a legjobb 2v2 aréna játékosok soraiba. Ezek után váltott Dotára, majd  de végül a League of Legendsnél kötött ki. Nem volt túlságosan szórakoztató számára a Riot MOBA-ja, ezért ismét váltott, hiába játszott számos meccset a zárt béta időszakában. Miután ráunt a Heroes of Newearthra hazatért a tékozló fiú és többé nem engedte el a LoL kezét.

2013 májusától egészen 2020 januárjáig erősítette a Cloud9 csapatát, akikkel óriási sikereket értek el. Rögtön az első szezonjukban beárazták az amerikai mezőnyt, ugynis fölényes 25-3-mal zárták az alapszakaszt, majd átgázoltak a kihívókon a playoffban. Hiába a meggyőző teljesítmény, a Balls-Meteos-Hai-Sneaky-Lemonnation ötös elvérzett a 2013-as világbajnokság negyeddöntőjében a Fnatic ellen. A kudarc nem törte őket össze és ott folytatták, ahol 2013-ban elkezdték.

Sneaky minden C9-os évében kijutott a világbajnokságra, sőt 2019 kivételével a csoportból is sikerült továbbjutnia, azonban a Worlds-átok elől nem volt menekvés. Legjobb eredménye a 2018-ban megszerzett 3-4. hely, a döntő sosem jött össze neki, hiába tartották többször is esélyesnek az amerikai csapatot akár a végső győzelemre is. Szokatlan ADC választásaival és polgárpukkasztó cosplayeivel beírta magát a LoL történelemkönyvébe, de az elért sikereket sem szabad elfelejtenünk vele kapcsolatban. Nem zárta ki, hogy valaha még visszatér a profik mezőnyébe, de egyelőre inkább átengedte Zvennek a terepet, akit a TSM-től szerzett meg 2020-ra a C9.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!