Az N6 újfent váratlanul botlott az első osztályban, ellépett kicsit a Veszprém!

Az N6 újfent váratlanul botlott az első osztályban, ellépett kicsit a Veszprém!

A másodosztályban a Liga Club kibabrált a Vasassal, és elhalasztotta a bajnokavatást, míg az első osztályban a Veszprém növelte előnyét az őket üldöző Nice Gaming előtt.

A másodosztályban úgy tűnt a Vasas tarol és már fordulókkal a bajnokság vége előtt begyűjti az aranyérmet és magasba emelheti a virtuális kupát. Ekkor jött a mögöttük 10 ponttal lemaradt Liga Club és keresztül húzták a számításaikat. Az első mérkőzésen teljesen lefegyverezték a kék-pirosakat, uralták a meccsek, több veszélyes támadást is vezettek, azonban a legnagyobb látványosságra az első félidő lefújása előtt került sor. Egy 70 méteres átadást vett át Roland a jobb oldalon és a 16 széléhez érve a középre tett labdáját Laci vágta kapásból a hálóba.

Igaz, hogy csak egy találat született, de az éppen eléggé leforrázta a Vasast, akik a visszavágón ugyan már jobban játszottak, Garaba beadását Kőművés lőtte átvétel nélkül az ötösről a kapuba. Mégis a Liga Club igyekezett diktálni a mérkőzés ritmusát, és még a szünet előtt egy Vasas szöglettel felérő szabadrúgása után labdát szerezve Roland mutatott be egy hazafutással felérő 70 méteres sprintet, melynek végén 20-ról parádés góllal egyenlített. Ezzel nem csak elmaradt a bajnokavatás, de a Liga Club egy kissé fel is zárkózott a listavezető Vasasra.

Vasas 0:1 Liga Club
Liga Club 1:1 Vasas

A másodosztály állása:

Az első osztályban a Honvéd és a DVSC összecsapása ígérkezett igazán parázsnak. Az első mérkőzés ennek rendje módja szerint kiélezett volt, és mindkét együttes sokat tett a gólszerzésért. A találkozó elején komoly akciókat hajtott végre a Honvéd, majd a 20. percben Kurucz tálalt Csiklya elé, aki habozás nélkül szerzett előnyt. Válaszul a 78. percben Lőrincz bombázott egy beadást a léc alá, majd nem sokkal ezután a vezetés is karnyújtásnyira volt, Damina azonban Temesvárit találta el nagy helyzetben. Néhány pillanattal a vége előtt viszont egy megpattanó labdára Szabó rosszul jött ki, és csapattársát, Fercsiket akasztotta meg, a tovaguruló labdát pedig a Honvéd csatára pöckölte a kapuba megnyerve a meccset. A visszavágó egy villámgyors gólváltással indult, majd az első félidő végén a Honvéd újra vezetést szerzett, és bár debreceniek próbálkoztak, büntetőt is rontottak, végül a két gólosra nőtt a különbség és ez piros-feketéknek 6 pontot ért.

A további mérkőzéseken óriási meglepetésre a Nice Gaming a New Wave ellen otthon csak egy 0:0-át tudott összehozni, és idegenben is csak egyetlen találatot szerezve hozták el a három pontot. Az is az ellenfél tizenhatosa előtt visszaszerzett labdából jött össze Zsombok Balázs lövéséből.

Az őket üldöző Veszprém szintén a tabella végéről kapott ellenfelet, és otthon nekik is nehéz dolguk volt. Egy gyors vezetést követően az első félidő végén a Nutri támadói egy remek és gyors passzos háromszögelés után azonban egyenlítettek. Az 59. percben aztán a tizenhatoson belül labda nélkül tarolták le a Veszprém csatárát, Hajdút, a játékvezető büntetőt adott, amit a gólkirályi címre hajazó sértett magabiztos jobb lábbal el is végzett. A visszavágó már sokkal egyértelműbb volt, tulajdonképpen 18 perc alatt eldöntötte a Veszprém, hiszen már akkor 3:0-ára vezettek, amivel ki is alakították a végeredményt.

A Puskás felébredt csipkerózsika álmából, és ennek a HUN Ultras itta meg a levét. Az első mérkőzés azonban szoros volt, és leginkább mezőnyben küzdöttek a felek. Az első igazán nagy lehetőségre viszont a 77. percig kellett várni, viszont ez rögtön gólt is hozott, az egyetlent. Talán ez hozta meg igazán a kedvüket, mert a második felvonásban kinyitották a gólcsapot. Czuppon és Leikauf Norbert góljára még egy válasz jött Mokos révén az ultráktól, azonban a hajrában Czuppon összehozta a duplát és végül az első meccs nyerő embere, Pozsár is beköszönt.

A TrollFoci szép csendben felzárkózott, méghozzá Team Dash Gaming ellen. Nagyon összeszedték magukat, mert egy újabb 6 pontos hétvégét produkáltak. A korai, 10. percben Humenszky révén vezetésre majdnem jött is az újabb, de Koncz tévedett a fejesével. Ezt követően rezgett a léc, mert Kemal majdnem egy bombával egyenlített, de végül pár centivel elvétette a bal felső sarkot. A visszavágóra már nem bízott semmi a véletlenre a TrollFoci védelme, lehozták a meccset úgy, hogy a TDG egyszer sem próbálkozott lövéssel, míg a támadó szekció teljesítette a kötelezőt. Az 56. percben Galambos egy cselt követően 8 méterről a rövidre lőve döntött a három pont sorsáról.

Végeredmények

Honvéd 2:1 DVSC
DVSC 1:3 Honvéd

Nice Gaming 0:0 New Wave Esport
New Wave Esport 0:1 Nice Gaming

Veszprém Futsal Esport 2:1 Nutri8
Nutri8 0:3 Veszprém Futsal Esport

Puskás eSport 4:1 HUN Ultras
HUN Ultras 0:1 Puskás eSport

TrollFoci-Hálószaggató eSport 1:0 Team Dash Gaming
Team Dash Gaming 0:1 TrollFoci-Hálószaggató eSport

Az MTK Budapest és a Traubi mérkőzését egy héttel elhalasztották.

A tabella

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!