Erős, népszerű és megállíthatatlan: nagyszerű számokat hoz a Ring királya

Erős, népszerű és megállíthatatlan: nagyszerű számokat hoz a Ring királya

Ha rápillantanak a számokra a fejlesztők, elégedetten megveregethetik saját vállukat.

Alig pár héttel Aphelios megjelenése után, már meg is kaptuk a soron következő hőst, aki nem kavarta fel annyira az állóvizet, mint elődje tette. Nincs új felhasználói felület, nincsenek különböző fegyverek a kézben és mégiscsak egy toposról beszélünk, ami a profi LCS játékosok szerint nem túlságosan fontos pozíció. Ennek ellenére Sett népszerűségben és győzelmi arányban is nagyszerű számokat produkál és mégsem tartják OP-nak a játékosok. Nézzük meg mire képes Sett, a Boss!

Népszerűségben a 7. helyre kapaszkodott fel, győzelmi arányban a 9. pozíciót foglalja el, ha a Platina és afeletti Ranked mérkőzéseket nézzük. Tiltási aránya nagyon magas a karakternek, de ebben közrejátszik, hogy a legutóbbi frissítéssel érkezett, ezért inkább jobb még tiltani, mivel se vele, se ellene nem tudnak játszani a csapattársaink.

A legtöbben panasz a Parasztlengő (W) miatt érkezik Settel kapcsolatban, mivel a képesség elsütésével hatalmas sebzést oszt ki, miközben jelentős mennyiségű pajzsot is képes felpakolni magára. Nem véletlen, hogy ezt a skillt ajánlott elsőnek maxolni ellenféltől függetlenül. Farmolásra, piszkálásra és menekülő ellenség likvidálására is tökéletes. 

Ösvényen akár 1v2 elleni szituációkat is képes megoldani Sett, de csapatharcokban már vannak problémák. Kezdeményező képessége tulajdonképpen nincs, továbbá egy nagy távolságból lövöldöző ADC-t nem túl egyszerű kiszednie. Ha sikerül lesből támadni, akkor szép akciókat lehet végrehajtani, de ehhez kell az ellenséges csapat figyelmetlensége is. Az internet tele van elképesztő outplayekkel és Pentakillekkel, de ezeknek nem szabad bedőlni. Rengeteg gyakorlás és megfelelő csapatösszeállítás kell ahhoz, hogy Sett tényleg hasznos tagja legyen az ötösünknek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!