Politikai pályára lép a WoT kreatív igazgatója egy applikációval!

Politikai pályára lép a WoT kreatív igazgatója egy applikációval!

Oroszországban 2021-ben bizony parlamenti választásokat tartanak, de a kérdés jogos, hogy függ ez össze a gaming világgal?

Nos úgy, hogy a World of Tanks vezető fejlesztője, és a Wargaming kreatív igazgatója, Vyacheslav Makarov a videojátékok világából politikai pályára lép. A tervei szerint március 5-én megalapítja a Direkt Demokrácia Pártot, amely igazából egy blokklánc-technológiára épülő applikációnak segítségével jönne létre, és a szervezésben is óriási segítséget nyújtana. (A blokklánc egy titkosítással hitelesített adatbázis, aminek a lényege, hogy egy rendszer minden tranzakcióját rögzíti egy elosztott és nyilvános főkönyvben. Ez egy olyan közösségi nyilvántartás, amivel kikerülhető egy sor hagyományos központi közvetítő szereplő. Mivel decentralizált, a tranzakciók gyorsabbak és egyszerűbbek, illetve az ügyletek átláthatóbbak. A blokkláncot nem csak kriptopénznél használják, de főleg onnan ismerhető, hogy a bitcoin, az ether és hasonló kriptovaluták ilyen technológián alapulnak.)

A Wargaming zászlóshajója, a World of Tanks sikere vitathatatlan, elképesztő módon hódította meg a világot a tankokat a középpontba állító videojáték. Már több verziót kiadtak belőle, és mindent egybevetve 200 milliónál is nagyobb regisztrált játékosbázissal rendelkezik. A céget egyébként Cyprusban jegyezték be - két központjuk van egyébként Londonban és Minszkben is -, ettől függetlenül a becslések szerint az értéke már meghaladja a másfél milliárd dollárt. A való életben szintén tevékenyen jelen vannak, hiszen többször támogattak már katonai és hazafias témájú rendezvényeket, illetve nem zárkóznak el hadtörténeti múzeumok megsegítésétől sem.

A Wargaming.net alapítója a fehérorosz nemzetiségű Viktor Kiszlij, és a cégnél is leginkább fehérorosz fejlesztők dolgoznak , Makarov azonban orosz állampolgár, és így van lehetősége hazája politikájába bekapcsolódni. Érdekes meglátása van egyébként, miután egy interjúban elmondta, hogy a Direkt Demokrácia Párt igazából egy közvetítőcsatorna vagy technológiai eszköz. Arra hivatott, hogy ezzel a megoldással a tagok az applikáción keresztül tudjanak szavazni, valamint részt venni a politikai életben.

Nagyon határozott elképzelése van, éppen emiatt nagyságrendileg 1 millió dolláros tőkéből finanszírozná ennek a platformnak a létrehozására. Elmondása szerint

„Sok régióban az informatikai vállalatok a legnagyobb adófizetők, és jól ismerik a helyi kérdéseket is”

és emiatt felvette a kapcsolatot regionális vezető fejlesztőkkel, és velük összefogva indulna el az idei önkormányzati választásokon, jövőre pedig még nagyobb babérokra szeretne törni. A sztori érdekessége, hogy ilyen rövid idő leforgása alatt a Kreml már jóvá is hagyta a párt megalapítását, bár hozzá kell tenni, van rá esély, hogy nem lesznek ennyire segítőkészek a jövőben, és akár az idei megmérettetésről le is csúszhatnak emiatt. Előfordulhat ugyanis, hogy bürokratikus akadályokba ütközhetnek Makarovék, mint ami már korábban más párttal is megesett már, a közéletben az oroszoknál ugyanis az információs technológia csak mértékkel fordul meg.

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!