Meglepő eredmények után 4 bajnokesélyes csapat maradt az utolsó fordulóra!

Meglepő eredmények után 4 bajnokesélyes csapat maradt az utolsó fordulóra!

A keszekusza eredmények, és a nagyok felemás teljesítménye miatt matematikailag még a Nice Gaming, Veszprém, Honvéd és TrollFoci négyesnek van esélye megnyerni a K&H MNEB HPCL első szezonját.

Az MTK Budapest bepótolta a Traubi ellen az elmaradt mérkőzését, és az első találkozón egy ellenfél által eladott labdából szereztek győztes találatot, majd fergeteges meccsen kitömték őket és 6 pontot szereztek.

Ez a lendület viszont visszaesett a kék fehéreknél, és bizony a kiesés elől menekülő Team Dash Gaming fontos három pontot csent magának tőlük. Az első meccsen keretes szerkezetbe foglalta az MTK a történteket, egy villámgyors góllal a 6. percben előnyhöz jutottak, de biztossá a diadal csak a 92. percben vált. A visszavágón viszont a TDG egy remek összjáték révén a 11. percben mattolt, majd egy gyors kontra végén talált be másodjára, amire csak egyetlen válasz érkezett, de ez kevésnek bizonyult. Így bár a visszavágón kikapott az MTK mégis stabilizálta helyét az élmezőny mögött, míg a Dash Gaming egy hangyányit meglépett a kiesők elől.

A Traubinak pedig csak részben sikerült feldolgozni az 5:0-ás traumát, és az első HUN Ultras elleni meccsüket Barbalics góljával meg tudták nyerni. A visszavágón aztán fordult a kocka, bár a nagy izgalmak itt a végére maradtak. A Traubi ugyan vezetést szerzett a hajrá előtt pár perccel, viszont emberükre akadtak, mert előbb LegendKrisz tizenhatoson kívülről megküldött bombája, a 87. percben meg Borsody lövése landolt a hálójukban.

A két éllovas a tűzzel játszik, a Nice Gaming az utolsó helyezett Nutri8 ellen újfent bukott két pontot. Már kettővel is vezettek az első mérkőzésen, de a bátran és derekasan helytálló kiscsapat egyenlíteni tudott, ráadásul nem is akármilyen gólokkal. Először egy fantasztikus indítás és háromszögelés végződött góllal, majd egy villámgyors kontrával törtek borsot az N6 orra alá. A visszavágó is szorosra sikeredett, de itt nem engedett most ki az N6, és nagynehezen de begyűjtötte a 3 pontot.

A Veszprém ez idő alatt elbukta mindkét rangadóját a Honvéddal szemben. Bár nagyot küzdöttek a felek, végül a piros-feketék két nagyon fontos győzelemmel tudták le a 10. játéknapot. Oda-vissza egyetlen gólkülönbség döntött arról, hogy ki zsebeli be a három pontot. Emiatt a veszprémiek visszacsúsztak a második helyre, míg a Honvédnek matematikai esélye maradt a bajnoki cím megszerzésére.

A DVSC és a Puskás párharcából csak egyetlen mérkőzés eredményét vésték be a táblázatba. A DVSC, bár mostanában nem jött ki mindig a legjobban a lépés nekik, de a hétvégi nagy arányú győzelemnek köszönhetően igyekeznek tapadni az előttük álló csapatokra, bár a számolgatások után, hiába nyernék meg a visszavágót, illetve az utolsó két fordulójukat, a bajnoki címre már nincs esélyük. A dobogó viszont még reális lehet, igaz szerencse is kellene hozzá, de egy jobb napot kifogva akár még össze is jöhet számukra.

A TrollFoci és a New Wave mérkőzése nagyon érdekesre sikeredett. Mindkétszer a New Wave szerzett vezetést, ráadásul elég korán. Ezt követően viszont Humenszky gálát láthatott a publikum. Az elsőn duplázott, ráadásul a fordítás az utolsó negyedórában jött össze, a második mérkőzésen viszont már egy mesterhármassal örvendeztette meg a rajongóit. Mondanom sem kell a legfontosabb pillanatban rukkolt elő ezzel a kiváló teljesítménnyel, hiszen a 6 pontnak köszönhetően a TrollFoci 4 pontra van csak leszakadva az éllovastól, így akár még a bajnokságot is behúzhatják egy kis mázlival. A New Wave egyébként remekül helytállt, és bár mindkétszer volt 2:1-es hátrányban lehetőségük egyenlíteni, de célt tévesztettek az utolsó pillanatokban.

Eredmények a 10. játéknapról:

Team Dash Gaming 0:2 MTK Budapest
MTK Budapest 1:2 Team Dash Gaming

HUN Ultras 0:1 Traubi
Traubi 1:2 HUN Ultras

Nutri8 2:2 Nice Gaming
Nice Gaming 2:1 Nutri8

Veszprém Futsal 0:1 DIGI Sport Honvéd
DIGI Sport Honvéd 2:1 Veszprém Futsal

TrollFoci-Hálószaggató 2:1 New Wave
New Wave 1:3 TrollFoci-Hálószaggató

DVSC Esport 4:0 Puskás eSport

Elhalasztott mérkőzés:

MTK Budapest 1:0 Traubi
Traubi 0:5 MTK Budapest

A tabella:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!