Sérülékenyek az Intel processzorok: érzékeny adatok kerültek veszélybe

Sérülékenyek az Intel processzorok: érzékeny adatok kerültek veszélybe

A Zombieload után itt az új sérülékenység, ami csak az Intel processzorok tulajdonosaira jelent veszélyt.

Újabb rést találtak a kutatók az Intel processzorok falán, ugyanis felfedezték a legújabb sérülékenységet, ami a CacheOut nevet kapta. A Michigan Egyetem és az Adelaide Egyetem mérnökei felhívták a figyelmet arra, hogy érzékeny adatok is rossz kezekbe kerülhetnek.

A bugot, vagy biztonsági rést a napokban fedezték fel, de az Intel már reagált is az esetre. Elmondásuk szerint a CacheOut 6,5-es biztonsági besorolást kapott, vagyis közepes kockázati faktorral jár. A javítást mikrokód-frissítés formájában hamarosan élesítik majd, ami minden problémát azonnal megszüntet. Az Intel kiadott egy hivatalos listát, amiben felsorolják azokat a processzorokat, amik érintettek a sérülékenységben. Az átlagos felhasználók számára a Coffe Lake, Kaby Lake és Whiksey Lake CPU-k lehetnek leginkább relevánsak, de 1., 2. és 6. generációs Xeon architektúrák is felkerültek a listára. A kutatók megállapították, hogy az AMD processzorok nem veszélyeztettek a CacheOut által. 

A valódi veszély viszonylag alacsony a legújabb sérülékenység esetében, mivel egyszerűen böngészőn keresztül nem lehet kinyerni a sebezhető adatokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!