Nem trollkodás: profik is próbálgatják a Sona topot

Egyszerre furcsa, de mégis érthető választás a Sona pick a felső ösvényre.

Sett érkezése miatt felpörögtek az események az Idézők Szurdokának felső ösvényén. Az új bruiser hős hatalmas népszerűségnek örvend, de visszatértek a tankok is, akik az elhúzódó mérkőzéseken, a csapatharcokra optimalizált összeállításokban képesek kifejteni hatásukat. Ezek az események vezettek oda, hogy a Sona top lane egy teljesen vállalható counterpicknek számít a mostani metában.

A népszerűségi arány ne tévesszen meg senkit, a győzelmi arányból kell kiindulni. Kifejezetten csak akkor ajánlott Sonát választani, ha már tudjuk, hogy milyen csapat lesz mellettünk illetve ellenünk. Mivel Miss Fortune elég népszerűnek számít, ezért Sona is megcsillogtathatja tudását, ugyanis a két hősnek csak annyi a dolga, hogy egyszerre elnyomja az ultiját és rögtön hullanak az ellenfelek. Svenskeren és Hauntzer is kipróbálta már ranked meccsen a felső ösvényes támogatót, legtöbbször tank support és MF ADC foglalta el a bot lane-t.

Kezdésnek mindketten Spellthief's Edge-t vásároltak, majd jöhetett a full AP build, amit megfejeltek egy Athene's Unholy Graillel, hogy valamennyire támogassák csapatukat az extra gyógyítás segítségével. A rengeteg piszkálással és az aranyhalmozással nehéz 1v1-ben mit kezdeni, a potenciális gankek ellen megoldást jelentenek a wardok. Aki szeret mindig harcokat kezdeményezni és kevésbé figyel a pingekre / térképre, azoknak teljesen felesleges választani Sonát topra, úgy is csak feedelés lesz a vége.

Azoknak, akik sokkal tapasztaltabbak és tudják hol a határ, esetleg csapatban próbálkoznak győzelmeket szerezni, nekik kifejezetten jól jöhet ki egy-egy Sona pick, amire garantáltan nem számít az ellenfél.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!