Ranked-kisokos: Most kezdenék bele a rangsorolt játékokba, mit kell tudnom?

Ranked-kisokos: Most kezdenék bele a rangsorolt játékokba, mit kell tudnom?

Íme egy összefoglaló arról, hogy mit is érdemes tudnod a rangsorolt játékokról és rendszerről, mielőtt belevágsz.

Nemrég lettél meg harmincas szintű, de nem tudsz még semmit a rangsorolt várólisták és a rendszer világáról? Nagyon jó helyen jársz! Az alábbi összefoglaló szinte minden kérdésedre tartalmazza a választ!

Egyéni/páros várólista

Ebben a játékmódban egyedül vagy egy barátoddal játszol, és a játék ismerete, a jó ösztönök, valamint a rögtönzött kommunikáció dönti el a meccsek sorsát. Aki megnyeri az ösvényt, megnyeri a játékot – ez lehetne a játékmód mottója. Mindenki, aki itt játszik, legfeljebb egy csapattárssal csatlakozik a játékhoz, ezért minden meccsen új szövetségesekkel kell együttműködni.

Az egyéni várólista más besorolást használ, mint a rangsorolt rugalmas, és az egyéni várólistára jellemző, egyedi jutalmakat lehet szerezni a szezon végén.

Rangsorolt rugalmas várólista

A rangsorolt rugalmas várólistán tetszőleges számú játékosokkal alakíthatsz csapatot, de akár egyedül is nekivághatsz a meccseknek. Itt szinte biztosan jól együttműködő csapatokkal fogsz szembetalálkozni (4 tagú csapatok nem játszhatnak a várólistán). Ezen a várólistán jól kivitelezett ösvényváltások, valamint szervezett, a tornyok ellen irányuló háromfős támadások várhatók. Ha egy teljes létszámú ötfős csapattal rendelkezel, akkor itt a helyed.

A rangsorolt rugalmas várólistán egyedi jutalmakra lehet szert tenni a szezon végén.

Korlátozások, avagy miért nem játszhatok a barátommal? - Egyéni/Páros várólista

Amikor másokkal együtt szeretnél rangsorolt játékban részt venni, figyelembe kell venned, hogy hova vagytok besorolva a ranglétrán. A legtöbb játékos csak olyan játékosokkal léphet be a várólistára, akiknek a besorolása legfeljebb egy osztályra van az övéktől. A besorolási meccseket befolyásolja az előző szezonban elért helyezés. (Az előző szezonban helyezéssel nem rendelkező játékosok az Ezüst osztályba kerülnek.) A korlátozások a ranglétrán felfelé haladva egyre szigorúbbá válnak:

  • Vas osztály: Csak Vas, Bronz és Ezüst osztályú játékosokkal játszhat.
  • Bronz osztály: Csak Vas, Bronz és Ezüst osztályú játékosokkal játszhat.
  • Ezüst osztály: Csak Vas, Bronz, Ezüst és Arany osztályú játékosokkal játszhat.
  • Arany osztály: Csak Ezüst, Arany és Platina osztályú játékosokkal játszhat.
  • Platina osztály: Csak Arany és náluk legfeljebb két osztállyal magasabbra sorolt Platina és Gyémánt szintű játékosokkal játszhat (azaz a Platina I Gyémánt IV és III, a Platina II Platina I és Gyémánt IV osztályú játékosokkal játszhat, a Platina III azonban legfeljebb Platina I osztályúakkal játszhat.).
  • Gyémánt: Két divízióval feljebb vagy lejjebb lévő játékosokkal játszhat (tehát a Gyémánt IV a Platina I, II és Gyémánt II, III osztállyal játszhat stb.).
  • Mesteri osztály: Csak a Mesteri osztályba, a Nagymesteri osztályába és a Gyémánt I és II csoportba tartozó játékosokkal játszhat.
  • Nagymesteri osztály: Csak Gyémánt I, Mesteri, Nagymesteri és Kihívó osztályú játékosokkal játszhat.
  • Kihívó osztály: Csak Mesteri, Nagymesteri és Kihívó osztályú játékosokkal játszhat.

Ugyanezen korlátozások a rugalmas várólistán

A rugalmas várólista működése egyszerű! Mindenki eggyel magasabb vagy alacsonyabb szintű játékosokkal játszhat (az Arany Ezüsttel és Platinával, a Platina Arannyal és Gyémánttal stb.). A Vas kettővel magasabb, Ezüst szintű játékosokkal is játszhat. A Mesteri, a Nagymesteri és a Kihívó szint mind egy szintnek számít.

A barátaim pár éve még magasabb helyen kezdtek, ennyire béna lennék?

Egyáltalán nem! A kilencedik szezon óta módosult a rendszer az alábbiak szerint: az új rangsorolt szezont mindenki helyezés nélkül kezdi. Az egyes várólistákon lejátszott első tíz játék dönti el, hogy a várólista melyik osztályába és divíziójába leszel besorolva. Az ezekben a játékokban nyújtott teljesítményed, az ellenfelek által nyújtott kihívás, valamint az előző szezonban és az előszezonban elért helyezésed dönti el, hogy milyen besorolást kapsz. Minden szezon esetén egy „részleges visszaléptetést” hajtunk végre, ezért a többség az előző szezon végén elértnél alacsonyabb szintre lesz besorolva.

Így ha olyan felhasználón játszol, ami még sosem volt besorolva, egyetlen szezonban sem, akkor bizony alulról kell megmászni a létrát.

A feljutásokról, könnyített feljutásokról, versenysorozatokról, LP-vesztésről és a visszasorolásról a következő cikkben olvashattok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!



League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.