Diablo vagy Bob Ross? Találd ki kié az idézet a Blizzard humoros játékában!

Diablo vagy Bob Ross? Találd ki kié az idézet a Blizzard humoros játékában!

Ez a kvíz sokkal nehezebb, mint azt elsőre gondolnád.

Nem sűrűn került ki még hozzánk egy ilyen kérdezz-felelek témájú anyag, ez viszont annyira bejött nekünk is, hogy muszáj voltunk megosztani veletek. Az eredeti sztori szerint a Blizzard főigazgatója és főszerkesztője Dan 'Shoe' Hsu egy különösen mókás kvízjátékot osztott meg a Twitterén. Nagyon egyszerű a helyzet, idézeteket olvashatunk egymás után és az a kérdés, hogy Bob Ross vagy maga Diablotól származnak-e. Hsu szerint ezt a fejlesztőcsapat egyik részlege alkotta meg egy ünnepi összejövetel alkalmával a szórakozás kedvéért. Hogy pontosan kikről is van szó? Lássuk néhány mondatban, ha esetleg nem ismernétek őket:

Diablo

A játék Sanctuary („Menedékföld”) világában játszódik, annak is egy eldugott vidékén található Tristram falucskájában. Ebben a faluban található egy Zakarum katedrális, amelyet a titokzatos Horadrim rend felügyelt. Erről a szent helyről azt tartották, hogy itt őriztek egy vörös lélekkövet, amelybe Diablónak, a Rettegés Urának sötét lelkét zárták. A falu reménytelen helyzetbe sodródott, s a falubeliek egyetlen reménye a démonokkal és bestiákkal bátran szembeszálló néhány kalandor, akik a rejtett kincsek és az igazság után kutatva merészkedtek az átkozott katedrális mélységéibe, a Gonoszt követve.

Bob Ross

Sajnos a mester már nincs közöttünk, 1995-ben elhunyt. Az amerikai származású festő, művészetoktató és televíziós műsorvezető, a Joy Of Painting c. amerikai ismeretterjesztő sorozat megalkotója. A Joy Of Painting (A Festés Öröme – a szerk.) című televíziós műsora viszont olyannyira sikeres lett, hogy PBS csatorna 1983-tól egészen 1994-ig sugározta. Az utóbbi években mind Youtube-on, mind Twitch-en elképesztően népszerűek lettek a videó, egyszerűen a játékosok imádják őt a mai napig.

Ha vetünk egy pillantást a listára, akkor rögtön megállapíthatjuk, hogy némelyik egészen egyszerű. Nem valószínű, hogy a mindig kedélyes Bob Ross valaha mondta volna egy félkész munkája közben: "These dark corridors are painted with the dried blood of Leoric's subjects" - "Ezeket a sötét folyosókat Leoric alattvalóinak kiszárított vérével pingálták ki."

A fáról szóló idézetek viszont nem egyértelműek teljesen. El tudom képzelni, hogy egy váratlan pillanatban a kedvesből komorrabbá váló festőművész száját elhagyta az alábbi mondat: "Trees cover up a multitude of sins" - "A fák bűnök sokaságát rejtik el."

Többet azért nem segítünk, szóval ha tennél egy próbát ezzel a játékkal, akkor ne habozz kattintsd végig a kvízt és nézd meg mennyire ismered a két személyiséget:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!