Új gamer PC 200 000 Ft-ból: belépő kategória minél olcsóbban

Új gamer PC 200 000 Ft-ból: belépő kategória minél olcsóbban

Nem könnyű a feladat, de már 200 000 forintért is összerakhatunk egy olyan új PC-t, ami képes futtatni a legnépszerűbb játékokat.

Aki most dönt úgy, hogy PC vásárlásra adja a fejét, annak érdemes sietnie, mivel a koronavírus és úgy általánosságban a DRAM ingadozások miatt könnyedén előfordulhat, hogy néhány hét alatt jelentősen drágulnak a hardverek árai. Összeállítottunk egy olyan PC-t, ami új, kellően gyors a legnépszerűbb játékokhoz és alacsonyabb grafikai beállítások mellett akár még arra is képes lehet, hogy a 2020-ban érkező AAA játékkal megbirkózzon. A határt 200 000 forintnál húztuk meg, amiben nincsenek benne a perifériák és az eredeti Windos operációs rendszer sem!

Alaplap - MSI B450M PRO-M2 MAX ~ 22 000 Ft

A konfiguráció lelke az alaplap, de nehéz olyat találni, ami rendelkezik minden szükséges funckióval és nem szálltak el az árazással sem. A fenti MSI mindenre is elég egy kezdő gamer PC-ben, tökéletesen passzol az AMD processzorok alá.

Processzor - AMD Ryzen 5 2600X ~ 41 000 Ft

Az előző generációs Ryzenek árait lenyomták az újak, ezért erősen ajánlott ebben a kategóriában nézelődni, ha játékra keresünk olcsó alternatívát.

Videokártya - XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB ~ 64 000 Ft

Teljesítményben nem sokkal marad el az NVIDIA GeForce GTX 1660-tól, de sokkal kevésbé terheli meg a pénztárcánkat. Játékok alatt nagyszerűen muzsikálnak az RX 580 8 GB-os grafikus kártyák, az XFX két ventilátoros verziója minden forintot megér, hiába beszélünk egy kifutó termékről.

Memória - G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz ~ 27 000 Ft

16 GB RAM bőven elég minden játékhoz, semmi értelme többet vásárolni. Mivel még elég jó áron vannak a DRAM árak, ezért nincs nagy különbség a 8 GB-os és 16 GB-os szettek között, érdemes minden esetben az utóbbit választani.

A többi alkatrészt a következő oldalon találjátok!

SSD - Kingston A400 2.5 120GB ~ 7000 Ft

Egy gyors SSD az alapja minden rendszernek, a Kingston A400 bőven rendelkezik annyi kapacitással, hogy a Windows és néhány program elférjen rajta. A Samsung bár magasabb minőséget képvisel, de pénztárcabarát megoldásként le kell mondanunk erről a márkáról.

HDD - Western Digital Caviar Blue 3.5 1TB ~ 11 000 Ft

1 TB manapság már kevésnek tűnhet, de játékok alá tökéletesen elég. Nem kell egyszerre feltelepíteni az egész Steam könyvtárunkat, csak azokkal foglaljuk a helyet, amiket ténylegesen pörgetünk a következő hetekben.

Tápegység - FSP HEXA+ 500W ~ 15 000 Ft

Minőségi anyagokból, mégis olcsón lehet behúzni az FPS kisméretű tápját, ami 80+-os hatékonysággal termeli az erőforrást PC-nk számára. Sajnos a modularitásról le kell mondanunk, ami megnehezítheti az optimális kábelmenedzselést. 

Gépház - Deepcool Tesseract ~ 12 000 Ft

Közepes méretű, ablakkal rendelkező gépházat vehetünk baráti áron, amiben elrejthetjük PC-nk alkatrészeit. A szellőzésért 120 mm átmérőjű ventilátor felel, de akár további darabokat is beépíthetünk a kijelölt helyekre. Mindössze egyetlen USB 3.0-s csatlakozóval rendelkezik, de ez a legtöbb gamernek nem jelenthet akkora érvágást.

Összességében a számláló 199 000 Ft-nál állt meg és ezért kaptunk egy olyan PC-t, amiben minden alkatrész teljesen új és képes akár éveken keresztül is kiszolgálni minket. A játékok tekintetében nem szabad Medium-High beállítások fölé menni és a képernyő felbontását se vegyük HD (1080p) fölé, különben élvezhetetlen lesz a kapott kép. Csodát nem kell várni a géptől, de aki 200 000 forintért erre számít, annak ajánljuk a használt piacot, ahol ennyiért erősebb konfigurációt is összerakhatunk. Cserében le kell mondanunk olyan apróságokról, mint a teljes idejű garancia és az a tudat, hogy előttünk senki sem használta előttünk a PC-nk egyetlen csavarját sem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!