Elmaradt a címvédés, a Veszprém a K&H MNEB HPCL aranyérmese!

Elmaradt a címvédés, a Veszprém a K&H MNEB HPCL aranyérmese!

Az utolsó mérkőzésig nyílt volt a bajnoki címért folyó küzdelem, ráadásul a New Wave eSport majdnem megviccelte a Veszprémet, de végül nem tudták megakadályozni a kettős győzelmüket és az első helyezést.

A K&H MNEB HPCL első szezonja aligha végződhetett volna izgalmasabban. Az utolsó játéknap előtt még négy együttesnek - Nice Gaming, Veszprém, TrollFoci és Honvéd - volt esélye a bajnoki címre. A Veszprém a New Wave eSport, a Honvéd a HUN Ultras ellen lépett pályára, míg a TrollFoci a Nice Gaming ellen vívott élet halál harcot.

A Veszprémre komolyan ráijesztett a New Wave, ugyanis az első félidőben mattolták a kék-fehéreket, amire sokáig nem érkezett válasz, végül a második játékrészben az 51. és a 69. percben mégis megfordították az állást. A visszavágón aztán már nem voltak ilyen óvatlanok, és bár a New Wave gárdája kezében volt lehetőség, hogy újra nehéz helyzetbe sodorja ellenfelét, sokáig tartották is a 0:0-át, de nem bírták szusszal a mérkőzés végéig. A 63. percben megszületett az egész bajnokságot eldöntő találat Kele Márktól.

A TrollFoci mindeközben óriási elánnal tört rá a ma este nem éppen kedveskedni próbáló ellenfelére. Ennek meg is lett az eredménye, egy félidő alatt ugyanis két gólos előnyt dolgoztak ki. Olyannyira letaglózták a címvédőt, hogy képtelenek voltak magukhoz térni a lefújásig. A visszavágón a Nice Gaming azonban összeszedte magát, és rögtön előnybe kerültek, az első félidő végén viszont Varga Bende egyenlített. Egész nyílt sisakos találkozó keredekett belőle, mikor is a 82. percben Okolicsányi lőtte be a győztes gólt 5 méterről.

A Honvéd pedig egy kicsit a kivárásra futballozott, bár az eredmény nekik is fontos volt, illetve a HUN Ultrassal szemben ők sem mehettek biztosra. 39. percben aztán egy remek bal oldalról indított támadás előnyt jelentett számukra, a fordulást követően Máté Ádám révén a még fel sem ocsúdott ellenfelet újra meglepték, és ezzel összejött a három pont. A második mérkőzés kicsit görcsösebb volt mindkét együttes számára, a HUN Ultrasban több lehetett volna, de nem a lehetőségeikkel, a Honvéd viszont egészen a hajráig ment előre, ott aztán kinyílt a gólcsap és hármat vágtak.

A 6 pontot szerző Veszprém ezzel megnyerte az első K&H MNEB HPCL szezonját, és bár mögötte csak kevéssel maradtak le a derekasan küzdő riválisok, a kék-fehérek hibáztak a legkevesebbet és gyűjtötték be a pontok mellett a legtöbb győzelmet is.


Ha lemaradtál volna róla, akkor a teljes adást visszanézheted a körkapcsolásról!

A további mérkőzéseken a Puskás eSport a végére megtáltosodott, és a szezon végére talán elfáradó MTK Budapestet verték oda-vissza. Az első mérkőzésen mindössze egyetlen találat döntött, azonban idegenben hárommal bizonyultak jobbnak. Ezzel nem csak elmozdultak a kieső zonából, de az MTK mögött landoltak a 7. helyen.

A szezont meglehetősen erősen és jól kezdő Traubi szintén elfogyott erőben, legutóbbi 8 mérkőzésükből csak 1 győzelem és 7 vereség jött össze, és a zárás sem sikerült fényesre. Nem úgy a Team Dash Gamingnél, akik az első meccsen még pontot hullajtottak ellenük, a visszavágón viszont magabiztos 3:1-es győzelmet arattak. Ez a hajrá a 9. helyre hozta fel őket, így nem kell osztályozót játszaniuk.

A DVSC talán nem hitt már a dobogóban, a Nutri8-nak pedig már mindegy volt a találkozó végkimenetele. Ennek rendje módja szerint az első mérkőzést a debreceniek nyerték meg 3:1-re, miután a 24. percben Matrai Attila vezetést szerzett a Nutrinak. A második mérkőzésen a Debrecen egy korai, a 11. percben lőtt góllal lépett meg Donát révén, a 81. minutumban újra M. Attila villant és egyenlített.

A végeredmények és a tabella:

TrollFoci 2:0 N6
N6 2:1 TrollFoci

Puskás 1:0 MTK
MTK 0:3 Puskás

Veszprém 2:1 New Wave
New Wave 0:1 Veszprém

HUN Ultras 0:2 Honvéd
Honvéd 3:0 HUN Ultras

DVSC 3:0 Nutri8
Nutri8 1:1 DVSC

Team Dash Gaming 3:1 Traubi
Traubi 1:1 Team Dash Gaming

A másodosztályban több, mint érdekes utolsó fordulót hoztak össze. Kezdjük ott, hogy a 45 pontos Vasas 5 ponttal előzte meg a játéknap előtt a Liga Club csapatát, és az oda-visszavágó alatt éppen csak a minimumot hozták a bajnok címhez. Először vereséget szenvedtek hazai pályán a TFSE-től 2:1-re, majd a fordulást követően egy 0:0-ával biztosították be az aranyat és a feljutást. A mögöttük bőszen zárkozó Liga Club mintha szétesett volna, és ezt a DLSZ ki is használta, oda-vissza két vállra fektették őket (3:1 és 2:0), amivel kiharcolták a képzeletbeli dobogós bronzérmet. A nap másik nagy nyertese pedig a szintén remekül futballozó MLE volt, miután nagy riválisukat a Spartan Unitedet megverték idegenben, majd utána mint kiderült egy 1:1-es döntetlen is elég volt az ezüsthöz.

A tabella az utolsó forduló után:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Megérdemelte szerinted a Veszprém a bajnoki címet?

  • 90 %
  • 10 %