Ennyi pénzt még sohasem keresett az EA a mikrotranzakciókkal!

Ennyi pénzt még sohasem keresett az EA a mikrotranzakciókkal!

A kiadó által közzétett hivatalos információk szerint nagyságrendileg 1 milliárd dollár folyt be hozzájuk a december 31-én véget ért negyedévben.

A kaliforniai székhelyű cégnél ezt abszolút csúcsként tartják számon, ilyen jó eredményt még sohasem értek el, ráadásul ez az előző évhez képest 27 százalékos növekedést jelent. Ki nem találnátok, de ez a gyarapodás a tavaly szeptemberben megjelent FIFA20-nak köszönhető elsősorban. A cég életében ez lett az egyik legnépszerűbb játék, és elképesztően feltornászta a bevételeiket. Az Ultimate Team módban megtalálható csomagok, és a FIFA pontok vásárlása hihetetlen mértékben megnőtt, de ez nem csak pozitívan hat az EA-re.

Hollandiában és Belgiumban már betiltották a loot-boxokat, és ez érinti a FIFA-sorozatot is. Most pedig Franciaországban is szemet szúrt néhány ügyésznek ez a dolog. Karim Morand-Lahouazi és Victor Zagury egyöntetűen azt állítja, hogy az Ultimate Team nem más, mint a szerencsejáték egy formája. Egy Zagurynál jelentkező kliens konkrét példával állt elő: Nem kevés időt és energiát ölt bele a játékba, majd miután 663 dollár (201 ezer forint) elköltését követően sem sikerült álmai csapatát összeraknia, a legjobb nyitása egy görög védő, Kostas Manolas volt, úgy érezte ezt az igazságtalanságot nem hagyhatja szó nélkül.

Az ügyészek ezek után azt szeretnék elérni, ha a francia törvények szerint szerencsejátéknak minősítenék a játékot, emiatt pedig az EA-nek publikálnia kellene a loot-boxok (jelen esetben csomagok) mögött meghúzódó algoritmusokat. Hiába kínál ugyanis lehetőséget a legjobb játékosok megszerzésére, illetve a ritkább lapok begyűjtésére egy-egy pack, a végén a legtöbben hoppon maradnak és a legtöbbször értéktelen lapokkal gazdagodnak csak.

"Csomagokat vásárolni nem több, mint fogadni. A kaszinó ezen formája ezáltal pedig beköltözik az otthonokba, és ez egyáltalán nem jó" - fejezte be gondolatait Zagury.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted is korlátozni kellene az EA-t a loot-boxok kapcsán?

  • 50 %
  • 50 %