"Kimagaslót kell nyújtani, hogy bekerüljünk a legjobbak közé" - magyar Pro Clubs válogatott interjú

A magyar válogatott éléről egy szenzációs edző távozott, a helyére érkező két fiatalembernek viszont ilyen téren még bizonyítania kell a rátermettségét, a most induló vb erre pont jó erőpróba lesz.

Miután leköszönt egy igen sikeres korszakot maga mögött tudó Deep a magyar Pro Clubs válogatott éléről, két ifjú titán vette át a helyét a hasonló folytatás reményében. Koruk ellenére nagy tapasztalattal rendelkeznek, ugyanis mindketten több, mint 5 éve játszanak a Pro Clubs játékmóddal, és már jó ideje csapatban is kipróbálták magukat. A korábbi szövetségi kapitány kezei alatt formálódtak, és az így gyűjtött információkkal úgy érzik megfelelően felkészültek a feladatra és még többet ki tudnának hozni a nemzeti csapatból.

A magyar válogatott egyébként már éles bevetésen van, hiszen elstartolt a VPG világbajnokság, ahol Brazíliával, Ciprussal és Irakkal került egy csoportba. Az első mérkőzésünkön Irak ellen egy 0:0-ával debültáltunk a hétvégén. A következő fordulóban pedig Brazíliával és Ciprussal játszunk majd vasárnap este. A csoport állása jelenleg:

Az újdonsült kapitányokkal készítettünk egy rövid interjút, melyben egy kicsit bemutatkoznak és mesélnek a történetükről, ambícióikról, a terveikről, illetve a válogatott keretét is megtaláljátok az írásban:

Kérlek mutatkozzatok be pár szóban, mit lehet tudni rólatok illetve a FIFA (Pro Clubs) karrieretekről?

István: "Szilágyi István vagyok, a DIGI Sport Honvéd jobbhátvédje és managere. A Pro Clubs Játékmóddal 2014-ben kezdtem játszani még Xboxon, az új generációs konzolok megjelenésével PS-re váltottam. HPCL-es pályafutásomat még 2017 végén a Nice Gamingben kezdtem, ahol egy nagyon erős csapat állt össze, majd 2018 májusában úgy hozta az élet, hogy hatan átigazoltunk a DIGI Sport Honvédbe. Ez a baráti társaság adja azóta is a Honvéd magját és erre a 6 emberre építettük a csapatot. Az év végén keresett meg az akkori csapatkapitány és ajánlotta fel a válogatottságot, azóta szívügyemnek tartom a nemzeti tizenegyet."

gyurma: "Gyurmán Patrik vagyok, a DIGI Sport Honvéd védekező középpályása és co-managere. 12 éve játszok a játékkal, magával a Pro Clubs játékmóddal pedig a FIFA 13-ban kezdtem el foglalkozni. Sikerült egy már meglévő, nagyon jó gárdába csatlakoznom, akikkel máig csapattársak vagyunk, nagyon jó kapcsolatot ápolunk, és minden adott évben próbáltunk és próbálunk hazai és nemzetközi színtéren is a legjobbakkal versenybe szállni. Körbejártam minden platformot, PC-n, Xboxon és most PS-en is magamra ölthettem a címeres mezt, mostantól pedig a válogatott co-manageri pozícióban próbálok majd minden tőlem telhetőt megtenni a nemzeti tizenegy sikeréért."

A válogatott irányítása és menedzselése mindig nagy feladat. Hogyan jött az ötlet, hogy vezetőedzők szeretnétek lenni?

gyurma: "Jó kapcsolatot ápolunk Vörös Lajossal, aki előttünk töltötte be ezt a pozíciót, örömmel érkeztünk a keze alatt minden edzésre, mert egy olyan csapatot rakott össze, akikkel élmény volt együtt játszani. Amint meghallottuk, hogy Deep nem fogja folytatni a munkásságát a válogatott élén, Istvánnal elhatároztuk, hogy jelentkezünk a pozícióra. Úgy gondoltuk, hogyha az akkori keretet néhány módosítással és a saját ötleteinkkel megszínezzük, akkor még többet ki tudunk majd hozni a magyar mezőnyből. Így egy nagyon szilárd alapra építve kezdhettük meg a munkát."

Milyen állapotban volt a magyar Pro Clubs válogatott, mikor átvettétek?

István: "Szerencsére minden játékosa aktív volt, senki nem hagyta abba a játékot. Ugyan páran elszoktak a nemzetközi szerepléstől, de olyan kvalitásokkal rendelkeznek, amik miatt ez a kis kihagyás nem számottevő. Szinte mindenki folytatni akarta az előző válogatottból a munkát, így az ambícióval és a hozzáállással sem volt gond, ami elengedhetetlen ilyen szinten."

Milyen kvalitások és szempontok alapján raktátok össze a keretet és kik találhatók benne?

gyurma: "Igyekeztünk a lehető legtöbb dolgot figyelembe venni és mérlegelni. Rengeteg dologra kell ügyelni a megfelelő játékosok kiválasztásánál, hiszen ebben a játékmódban az egyéni teljesítmény nem minden, legalább olyan fontos az is, hogy az adott csapatban, az adott játékosokkal körülvéve és az adott taktikának megfelelően tudjon az illető a lehető legjobban teljesíteni. Mindezek mellett mentalitásban is meg kell felelni, csapatban kell gondolkodni, sajnos az egyénieskedés itt nem fér bele. Nem vagyunk hibátlanok, valamint nyilvánvalóan ahány ember, annyi vélemény, de igyekeztünk a belátásunk szerint a legjobban alakítani a keretet, az eredményesség érdekében. A pontos névsor a jövő hét során lesz nyilvánosságra hozva."

Indul a felkészülés és a vb. Milyenek az erőviszonyok és milyen céllal vágtok neki a versenynek?

István: "Az idén még kisebbek a különbségek a válogatottak között, ahogy a felkészülés során tapasztaltuk, kimagaslót kell nyújtani, hogy bekerüljünk a legjobbak közé. Természetesen vannak nehezítő körülmények, amik leginkább a távolságból fakadó rossz szerver kapcsolatot jelentik, de ezzel számolnunk kell és arra törekedni, hogy a legjobb magyar játékosok méltóan képviseljék Magyarországot. Eredménykényszer a vezetőség felől nincs, maximálisan támogatnak minket, de úgy gondolom, hogy a csoportból való továbbjutás a minimum, utána meglátjuk mi lesz."

Mi a magyar válogatott legnagyobb erőssége, és miben kellene még fejlődnünk?

István: "Több dolgot is felsorolhatnék, de a precízséget és a küzdeni akarást emelném ki. Nem véletlenül válogattuk össze a mostani játékosokat, őket láttuk a legpontosabban játszani klub szinten, illetve már  többször megtapasztalhatták, hogy milyen nyomás alatt játszani, ezáltal olyan mentális szinten vannak, ami perdöntő lehet egy adott szituációban. Mindenki tisztában van vele, hogy miért van itt és mit jelent viselni a címeres mezt. Amiben fejlődnünk kell, azt úgy érzem kijavítottuk a felkészülés során. Az első meccsből sok minden ki fog derülni. Remélem, hogy több nézőt is be fog vonzani az első meccsünk és mindenki szurkolni fog a fiúknak."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!