Az EA ebben az évben 14 játékot tervez kiadni!

Az EA ebben az évben 14 játékot tervez kiadni!

Az EA Sports nem sokat szórakozott, már január 31-én bemutatta a befektetőinek a 2020-as terveit, és ebből egész kerek képet kaphatunk mire számíthatunk tőlük. Nagyjából áprilistól kezdődnek a következő üzleti érve tervezett eladások, és úgy tűnik komolyabb tervekkel álltak elő.

A jelenlegi pénzügyi esztendőben (amely az EA számára márciusban ér véget) a kiadó mindössze hét címet jelentetett meg, bár ebben az NBA Live volt a nyolcadik, ami a végtelenségig késett, így az utolsó negyedévre semmi többet nem terveztek. Azonban a harmadik negyedéves bevételi meeting során Blake Jorgensen bejelentette, hogy a következő 12 hónap alatt ennél jóval többet, számszerűen 14 játékot adnak ki, amelyből 10 még fejlesztés alatt áll.

Négy közülük biztosan sportjáték lesz, és kettő ebből - FIFA és a Madden NFL - már korábban tudni vélhető volt. A másik kettőre pedig valószínűleg már tettek utalást, viszont egyelőre pontosabbakat nem lehet róluk tudni. Bár az utolsó, vagyis a második negyedéves  bevételeket látván a kiadó úgy döntött, hogy az NHL megőrzi helyét a szokásos sportcímek között, de azt is kijelentette, hogy legalább egy további sportcímmel egészíti ki az éves palettáját. Jorgensen és Wilson révén megtudhattuk, hogy az EA nem zárkózott el az NBA Live visszatéréséről szőtt álmoktól, ellenben nem világos, hogy ez kiadást vagy csak egy nagyobb frissítést jelent.

A következő négy cím "az EA szellemi tulajdonainak széles skálájából jön össze", és igazából a taglalni való ezen része egy cseppet homályba burkolózott. Visszatérve a második negyedéves bevételi oldalra az EA azt mondta, hogy jó néhány rajongói kedvencet akarnak remasterelni végre, beleértve a már közzétett Command and Conquer játékot, valamint ott van a Medal of Honor VR játék, amelyből szintén láthattunk már ízelítőt. Az EA megemlítette még, hogy olyan kiadókkal vannak készülő projektjeik, mint a Motive, a DICE, a Bioware és a Criterion, viszont ezekről nem igazán osztottak meg további részleteket, így azt sem tudni milyen műfajú játékokra utaltak.

A bővítés minden platformot érint, ennek érdekében pedig a kiadó a következő pénzügyi évben bepróbálkozik mobil fronton is, és két címet fejlesztenek ezen a vonalon. Végül a fennmaradó négy EA által bepromózott játék kisebb fejlesztőktől érkezik majd, ami kettővel több, mint amit a múlt évben előzetesen megígértek. Mindezek mellett nem beszéltünk még az EA által beharangozott új Battlefieldről (amely a modern korban játszódik majd), az új Dragon Age-ről, illetve az Star Wars esetleges folytatásáról. Ez része annak, amit Jorgensen a tájékoztató során "széles körű modellnek" nevezett, hogy elkerüljék az egyetlen címre való támaszkodás, ezzel csökkentenék a kockázatát, ha az egyik játék a valamilyen váratlanul a várakozások alatt teljesít.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!