"Hackerek 36 ezer FIFA pontot vásároltak" - Egy dühös édesanya története

Egy elképesztően dühös édesanya most megosztotta sztoriját, miszerint 11 hónapon át szinte üldözte a Microsoftot, mert állítása szerint a fia Xbox fiókját feltörték és 36 ezer FIFA pontot vásároltak.

A háromgyermekes édesanya meg volt győződve arról, hogy hackerek a bankkártyájának az adatait használták a tranzakciók során, és három esetben vettek 12 ezer pontot - aminek darabonként az ára 80 Font. Az esetet a Microsoftnál 11 hónappal ezelőtt ismertették, azonban a cégóriás nem talált bizonyítékot a csalásra.

Ezek után Lesley Urwin egy újságot is megkeresett az üggyel.

"Már nem is számolom hányszor hívtam és írtam emailt a Microsoftnak. A srácoknak majdnem egy éve nincs Xbox Live előfizetése, mivel nem engedem őket bejelentkezni. Elegem van ebből a szélmalomharcból, és szeretnék figyelmeztetni másokat is. Nem a mi hibánk volt."

Lesleyt egyébként március 22-én figyelmeztették a kártyájának gyanús használata miatt.

"Kaptam egy emailt amiben az állt, hogy háromszor vásároltam 12 ezer FIFA pontot, melyek darabja 80 fontba került. Nem hittem a szememnek."

Az ő elmondása szerint a fiai nem tudtak a vásárlásokról, és azonnal a Microsofthoz fordult segítségért. Továbbá felfedezett két másik, az otthoni rendszerükre csatlakoztatott eszközt, pedig a családnak mindössze csak egy Xbox volt a tulajdonában.

"Észrevettem két eszközt a hálózaton, pedig nekünk egy Xbox van otthon, ezen osztoznak a fiúk. Letöröltem őket, és eltávolítottam a kártyám adatait is."

A Microsoft egyébként biztosította őket a visszatérítésről, de végül sem tőlük, sem a banktól nem érkezett vissza semmilyen összeg. Elkeseredettségében a bankkal is felvette a kapcsolatot idő közben, akik a Microsoft segítségével lenyomozták az állítólagos IP címet, amiről kiderült, hogy 400 mérföldre volt a család lakhelyétől. Közben a srácokat is kikérdezte az édesanya, de csak nem jutott előrébb. Végül a bank nem volt hajlandó visszatéríteni az összeget, csalásra ugyanis nem találtak bizonyítékot, a Microsoft pedig szintén kikosarazta a hölgyet és visszaküldték a bankhoz, így tulajdonképpen egy helyben toporgott. Az ügyet aztán júniusban lezárták, viszont a történet végül is boldogan zárult, nem sokkal ezt követően ugyanis a Microsoft mégis megkereste a családot és teljes egészében megtérítették az állítólagos kárukat, ezzel téve pontot az ügy végére.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted is hackerek tették?

  • 75 %
  • 25 %