Már a világsztárok is egyre szívesebben fektetnek be az e-sport különböző területebe

Már a világsztárok is egyre szívesebben fektetnek be az e-sport különböző területebe

Mi a közös Will Smith-ben, Keisuke Honda-ban és Drake-ben? A válasz pofon egyszerű: mindannyian előszeretettel fektetnek esportba!

Nem igazán telt el úgy nap a téli szezonban, hogy ne jelentettek volna be egy újabb játékot, esetleg versenyszériát az e-sport nagyágyúi. Ennek a folyamatosan változó, megújuló ágazatnak pedig jócskán elkél ilyenkor a külső pénzügyi támogatás. Valószínűleg nem lepünk meg sok olvasót azzal, hogy nemcsak egy teljesen friss és ropogós, addig soha nem látott játék elkészítése kerül rengeteg pénzbe, a versenyek megszervezése, sőt a különböző e-sport szövetségek fenntartása sem olcsó mulatság.

Az e-sport ágazat csáberejének köszönhetően azonban nem szenved hiányt semmiben: az elmúlt években nemcsak azok támogatták előszeretettel a területet, akik szorosan kapcsolódtak a játékokhoz és magához az e-sporthoz. Egyre több világsztár tekint úgy az e-sportra, mint egy potenciális befektetési területre. A Tide ezekkel a hírességekkel kapcsolatos adatokat gyűjtötte össze és hozott létre egy listát azokról, akik befektetéseik egy részét az e-sportba ölték.

A lista legmagasabb fokán máris egy közös üzlettel találkozhatunk. A Man in Black színész és rapper üdvöskéje, Will Smith - aki nem mellesleg már a Kaliforniába jöttem során ráfüggött a videojátékokra (legalábbis a karaktere biztosan) - , illetve a japán focista, Keisuke Honda szálltak be abba a 46 millió dollárba amely egy igen népszerű e-sport szövetség számlájára érkezett. A két közszereplő jó döntésnek tartotta a Ksv Esports International támogatását, amelyet sokan inkább Gen.G Esports (azaz Generation Gaming Esports) néven ismernek.

A szervezet mára már szinte az összes kimagasló nézettséggel rendelkező játékban indított verhetetlen csapatokat. Gondoljunk csak League of Legends összeállításukra. Ezt követően, az ezüstérmet szintén egy közös befektetéssel biztosította be magának Kevin Durant, a neves amerikai kosaras és Odell Beckham Jr. (vagy ahogyan mindenki hívja OBJ) amerikai focista, akik összesen 38 millió dollárt utaltak a Vision Esports szervezet számára, amely egy e-sporttal foglalkozó amerikai befektető társaság.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig nem is ketten, hanem egyből hárman léphettek fel. Steve Young, az egykori NFL hátvéd, Stephen Curry, a hatszoros NBA All-star illetve a szintén kosaras Andre Iguodala is 37 millió dollárt forgattak bele a Team SoloMid szervezetbe, amelyet sokan League of Legends csapatáról ismerhetnek, azonban az együttes igen szép eredményeket produkál például Apex Legends-ben, Hearthstone-ban és Fortnite-ban is.

A kimagasló számokat követően egy újabb különlegességet vehetnek észre a listán a szemfülesebb olvasók. A negyedik helyre ugyanis becsusszant egy elég nagy név, legalábbis a külföldi zeneipart figyelembe véve biztosan. Drake összesen 25 millió dollárt fektetett az e-sportba idáig, de talán neki picit személyesebbek voltak a motivációi: 2018 márciusában a rapper jó pár Fortnite meccset letolt Ninjával közösen, méghozzá Twitchen, amelyet a gamer közösség árgus szemekkel követett nyomon. A Hotline Bling megalkotója az eddig bemutatott sztárokhoz hasonlóan azt látta jónak, hogyha inkább egy teljes szervezetbe fekteti a vagyonát. A 100 Thieves pedig közel sem bizonyult rossz választásnak. Zárójelben jegyeznénk meg, hogy a 100 Thieves úgy tűnik újabb, eddig számukra ismeretlen babérokra tör és csapatainak versenyeztetése mellé egy pénzkezelő applikációt is hamarosan a piacra dobnak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Hozzuk ki a maximumot a testalkatunkból egy öv segítségével!

Mindannyiunknak a kifogástalan megjelenés elérése a célja, arról viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy ez nem a tökéletes testről szól, hanem arról, hogy megbékélünk a fizikai adottságainkkal, és ebből próbáljuk meg a lehető legtöbbet kihozni az olyan kiegészítők segítségével, mint amilyen például az öv is.