Az U21 tarolt és továbbjutott, felnőtt Pro Clubs válogatottunk előnyből ikszelt Brazília ellen!

Az U21 tarolt és továbbjutott, felnőtt Pro Clubs válogatottunk előnyből ikszelt Brazília ellen!

Pénteken Belgiumot intézte el könnyedén az U21-es Pro Clubs válogatottunk az IPL Európa-bajnokságon, vasárnap felnőtt csapatunk viszont Ciprus nehézkes 1:0-ás legyűrése után kétgólos előnyből játszott döntetlent Brazília ellen a VPG világbajnokságon.

Február 14-én Valentin-napon lépett pályára Magyarország U21-es csapata az IPL Európa-bajnokságon, ahol az első körben Olaszország ellen 1:1 után 3:1-es győzelmet arattunk, most viszont Belgiumot oktattuk. Az oda-visszavágó alkalmával mindkétszer nagy fölényben játszva, remek teljesítménnyel kétszer 3:1-re sikerült két vállra fektetni őket. Az első meccsen egy gyors gólváltást követően 12 perc után 1:1-et mutatott az eredményjelző, ezután viszont rákapcsoltunk és Kovács Krisztián triplájával behúztuk a három pontot. A második találkozón már Barbalics is duplázott, valamint a Krisztiánt váltó Humenszky is góllal köszönt be.

Magyarország 3:1 Belgium
Belgium: 1:3 Magyarország

B csoport állása:


A Szlovákia elleni eredmény még nincs feltüntetve, de hivatalos forrásból tudjuk, hogy megkapjuk a 6 pontot ellenük

Négy mérkőzés után 10 pontot gyűjtött az U21-es válogatott, és mint kiderült Szlovákia nem tervezi lejátszani ellenünk a két összecsapását, így mérkőzés nélkül megkaptuk a 3 pontot. Ez azt jelenti, hogy vereség nélkül, 16 ponttal zárja a csoportkört hazánk csapata és ott lesz a legjobb nyolcban.

Felnőtt válogatottunkra egy fokkal nehezebb feladat hárult, az eddig szerzett 5 pontunkat kellett volna gyarapítanunk Brazília és Ciprus ellen.

Ciprus ellen otthon taroltunk, virtuális vendégként azonban már közel sem ment ilyen jól. Az első félidő nem hozott gólt, aztán az 54. percben egy előreívelt labdára jött ki borzasztóan a ciprusi kapus, Márk pedig kapva az alkalmon mértani pontossággal tálalt Okolicsányi elé, aki kapásból vágta be a győztes találatot a hálóba. A 66. percben Lazz lőtt tőlük egy bődületes jobb kapufát 10 méterről, az egyenlítés azonban elmaradt, így megszereztük a három pontot.

Ciprus 0:1 Magyarország

Brazília ellen frenetikusan kezdtünk, Okolicsányi révén már a 4. percben előnybe kerültünk. Volt ezek után még néhány rettentő jó próbálkozásunk mielőtt szünetre vonulhattunk. A 63. percben aztán Márk ugratta ki egy parádés íveléssel az első gól szerzőjét, majd a tizenhatoson belül Okolicsányi egy meglepő és káprázatos sarkazós megoldással hozta ziccerbe Hajdut, aki K&H MNEB HPCL gólkirályhoz méltóan nem hibázott. Ez azonban ébresztőként is hatott a brazilokra, akik elkezdtek egyre jobban futballozni, Blanski révén az ötös sarkánál hagytak ki egy óriási helyzetet. Néhány momentummal később egy jobb oldalról beérkező labdát már nem rontott el, kapásból a jobb alsóba küldte. A 92. percben aztán megint ő jutott főszerephez, harcos csapattársa szinte az alapvonaltól passzolt vissza hozzá, majd kapura fordulva elrúgta a kapus mellett és egyenlített.

Magyarország 2:2 Brazília

A cikk megírásának pillanatában nem frissült még a VPG oldala, így pontos erősorrendet sem tudunk leírni a 9. csoportról, az viszont biztos, hogy Magyarországnak nagy esélye van a továbbjutásra, de néhány eredményt azért még meg kell várni ehhez.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!