Óriási összegért adta el az Activison Blizzard a bajnokságainak a jogait!

A Twitch után a Youtube-ra költöznek az Activision Blizzard játékaiból indított ligái, miután a két gigász 160 millió dolláros üzletet kötött.

Nem olyan régen jelentette be az óriás kiadó, hogy véget ért a köztük és a Twitch között korábban létrejött szerződés a ligák közvetítési jogairól. Sokáig nem maradtak videós platform nélkül, ugyanis a Google a Youtube révén bejelentkezett náluk, nem sokkal ezután pedig már be is harangozták a közös együttműködést. Három nagy ligát érint ez a költözés, a jövőben az Overwatch League-t, a Call of Duty League-t és a Hearthstone e-sport sorozatát a Youtube-on követhetjük figyelemmel. A szerződés az előttünk álló (2020-21-22) három évre szól, és az új évtized első esztendejétől értendő.

Ezt az információt egyébként az Esports Observer tette közzé, de csak annyit közöltek, hogy nagyságrendileg a 3 bajnokságért 160 millió dollárt perkáltak le. Arról nem tettek említést, hogy melyik játékért mennyit csengettek ki, de valószínűleg az OWL volt a legdrágább, és a madarak csicsergése szerint a CoD a második legértékesebb, ezt követi a HS. A Twitch korábban 90 millióért vásárolta meg ezeket a jogokat.

Elképzelhető egy komolyabb együttműködés a két fél között, miután a Google Cloud szolgáltatása is használatba kerül a ligák kapcsán. Az elmúlt hetekben a GeForce Now-ból eltűnő Activision játékok jelensége viszont mindenesetre meglepő, az erre adott magyarázat pedig még inkább: félreértés történ, miután a GeForce Now-nak csak a béta időszakra volt megállapodásuk az Activisionnel, a lejárta után pedig ez véget ért.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézni fogod a Blizzard ligáit a Youtube-on?

  • 0 %
  • 100 %
  • 0 %