A FIFA-sorozat egyik bírója a FIFA08 egyik legjobb játékosa volt!

A FIFA-sorozat egyik bírója a FIFA08 egyik legjobb játékosa volt!

A FIFA20 - és a korábbi részek - egyik kitalált játékvezetője, Hans de Noteboom, mint kiderült a FIFA08 kilencedik legjobb játékosa volt.

A Pro Evolution Soccerben fordul elő nagyon sokszor, hogy kitalált nevekkel igyekeznek feltölteni a csapatokat. Erre azért van szükség, mert ha nem sikerült megszerezni a kiadónak a szükséges licenceket, akkor nem használhatják fel a valódi neveket. Sok-sok évvel ezelőtt, a FIFA08-ban az EA-nek is voltak hasonló nehézségei, akkor például a játékban szereplő holland válogatott volt teljes egészében fikció. A keretet tehát valótlan nevű személyekkel töltötték fel, és ezek egyike volt Hans de Noteboom. Sokan egyébként azt állítják ezt a virtuális labdarúgót Ruud van Nistelrooyról mintázták, na nem külsőleg.

Ez a holland támadó viszont elképesztő értékeket kapott, és olyan játékosok mögött végzett a kilencedik legjobbként, mint Ronaldinho, Cristiano Ronaldo, Kaká, Thierry Henry vagy Nesta.

Az akkor már "31 éves" Hans tényleg lenyűgöző mutatókkal rendelkezett. 2010-ben aztán az EA-nek sikerült nyélbe ütnie a megegyezést a Holland Labdarúgó Szövetséggel, így a FIFA videojátékba is bekerülhetett a válogatottjuk valódi kerete. Hans azonban olyan űrt hagyott maga mögött, amiről mindenképp igyekezett megemlékezni az EA Sports. Egy videót is készítettek róla. Aztán egy mókás ötletet valósítottak meg, ugyanis visszapakolták a játékba és 2011 óta rendületlenül bíráskodik a FIFA-sorozatban.

Ha esetleg egy holland bajnokit készültök lejátszani, akkor nagy eséllyel maga Hans fújhatja majd a síport a mérkőzésen. Így született meg tehát Hans de Noteboom legendája.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!