A FIFA20 top 10 legidegesítőbb és egyben legviccesebb hibája, amit alig hiszünk el!

A FIFA20 top 10 legidegesítőbb és egyben legviccesebb hibája, amit alig hiszünk el!

Átélni szenvedő félkén borzasztó, nézni azonban elég vicces őket.

Egy számítógépes játék sem létezik hiba nélkül, legyen szó Indie vagy tripla A-s címről, és ebbe a csoportba bizony a FIFA20 is beletartozik. Nem az ostorozás a cél, viszont egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül, hogy mennyi bug-ba és problémába lehet ütközni a virtuális futball szoftverben. Nem mindenkivel fordul elő, azonban sokan akár nap, mint nap belefuthatnak a legnagyobb hibákba, amik bizony mérkőzéseket is befolyásolhatnak. Abban a pillanatban ez a vesztes félnek nagyon dühítő és frusztráló lehet, a győztes pedig együtt érezhet vagy nevethet egy jót az eseten. Végül is mondhatnánk, hogy ez csak egy játék, de egy vérbeli gamer igenis szívét lelkét beleadja egy meccs megnyerésébe. Ezt pedig elvárná a fejlesztőktől is, de ilyenkor csak a kérdés marad: miért nem figyel oda jobban az EA Sports? Erre nem mi adjuk meg a választ, és egyelőre csak marad a gyűjtögetés, mivel a hibákból, legyen szó kisebbről vagy nagyobbról, Dunát lehetne rekeszteni. Ne felejtsük el, hogy egy e-sport játékról beszélünk mindeközben.

Sokszor a kapus bakizik, mármint a fizikával szembemegy vagy természetellenes pozícióban mozognak a végtagjai, ami azért nagy gond, mivel 1v1-ben erre a posztra van a legkisebb hatásunk. A közösség már számtalanszor kérte, sőt követelte a kiadótól, hogy javítsanak a hálóőrökön, legalább a mozgásukat fejlesszék, viszont évről-évre csak minimális előrelépés történik, ami szomorú.

Apropó mozgás, most már egy ideje a Frostbite motort használják a fejlesztés során, így egyre élethűbb és "folyékonyabb" mozdulatokat kellene viszontlátnunk a képernyőn. Ehelyett sokszor az ütközések, a futás és más egyéb animációk alkalmával csak nevetni tudunk, mert érteni nem értjük mi köszön vissza a képkockákból. Erre tesz rá egy lapáttal a lövéseket érintő eszméletlen bug, ami lehetővé teszi, hogy 100-nál is erősebben rúgja meg egy játékos a labdát. Ha nem láttuk volna a saját szemünkkel, akkor nem hinnénk el, hogy létezik ilyen a FIFA20-ban. A játékvezetők szintén nincsenek a helyzet magaslatán, és ebben a témában én mélyen eltöprengtem. Az, hogy egy játékosunkat azért állítja ki, mert kapura fejelt - közben semmilyen szabálytalanságot nem követett el - vajon szimplán programhiba vagy trehányság. Ilyen jelenetnek nem szabadna előfordulnia egy futballról szóló játékban. Folytatnám a sort például egy újonnan felfedezett "5 csillagos skill move mozdulatsorral", melyben a kézilabda motívuma is megjelenik, és bár a kezezés kikapcsolható a menüben, mégis érthetetlen miként jöhet létre egy ilyen "csel". A lista szinte végtelen lehetne, de a top 10 bugokról szóló összeállításunkat egy olyan jelenet zárja, amin már tényleg nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Bekerült ugyanis azon a meccsen egy kulacs a pályára, amely végül megakadályozta a ziccerben lévő játékost a gólszerzésben... Nézzétek meg a saját szemetekkel a FIFA20 legnagyobb baromságait - amelyik nem látszik teljes képernyőben, annak kattintsatok a címére:

Keeper brought skates to the football pitch from r/FIFA

Messi does Naruto run from r/FIFA

Apparently Kovacic has 110 shot power from r/FIFA

Get yourself a forward that will risk his life for a goal. from r/FIFA

Sent off for... Missing a shot??? from r/FIFA

Photographers using segways from r/FIFA

New 5* Skill Move from r/FIFA

Same here chief from r/FIFA

If you can't clear the ball..... from r/FIFA

I just hit a fucking water bottle from r/FIFA

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!