120 FPS és Ray Tracing: hivatalos információk érkeztek az Xbox Series X-ről

120 FPS és Ray Tracing: hivatalos információk érkeztek az Xbox Series X-ről

A világ talán legerősebb konzolján dolgoznak a Microsoft mérnökei.

Phil Spencer, az Xbox első embere osztotta meg az új konzolgeneráció egyik legizgalmasabb darabjának néhány részletét. Pontos specifikációk még mindig nem érkeztek az Xbox Series X-től, de az ígéretek alapján hatalmas robbanásra számíthattok.

Minden tekintetében megújul és megerősödik a Series X, amiben egy Zen 2-es AMD processzor duruzsol majd. Mellé egy szupergyors SSD társul, így a töltési idő a minimálisra csökkenhet, ami nagyon jó hír a gamerek számára. A GPU 12 teraflopos teljesítménye megduplázza azokat az értékeket, amiket az Xbox One X letett az asztalra és megnyolcszorozza a sima Xbox One számait. A konzol elméletileg tudja majd a 120 FPS-t, amihez hardveresen megtámogatott DirectX Ray Tracing is jár, így tényleg szemkápráztató fények és árnyékok jelenhetnek meg a hatalmas TV kijelzőkön is. A választott képernyőkkel HDMI 2.1 köti majd össze a Series X-et, ami még alacsonyabb késleltetéshez és még dinamikusabb képfrissítéshez vezethet.

Természetesen nem maradhat el a visszafelé kompatibilitás sem, ami lehetőséget biztosít arra, hogy még jobb hardveres háttérrel legyenek futtathatóak a régebbi címek is. Az Xbox Game Pass teljes kínálata majd rendelkezésre áll, élén a legújabb Halo Infinite-tel, amiket még szebben és még gyorsabban képes majd megjeleníteni az új konzol. A tervezők középpontjában nem a konzol, hanem a játékosok álltak. Az utolsó csavar is a maximális gaming élményért készül, amit remélhetőleg már idén kezünkben tarthatnak a vásárlók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!