Hirdetés

Melyik éri meg jobban? - Void Staff vs. Rabadon's Deathcap

Van olyan pont, hogy választani kell. Rabadon vagy Void?

Hirdetés

Azok a játékosok, akik sok AP karakterrel játszanak már biztos, hogy belefutottak a dilemmába, most Rabadont vagy Void Staff-ot építsek inkább? Első tárgyként, szinte soha nem látjuk az említett dolgokat, sőt még a második pozícióra sem pályáznak általában, viszont a meccsek középső szakaszában már elgondolkodik rajta az ember. Ilyenkor a tankok meg a bruiser karakterek elkezdenek MR-t építeni, sőt a természetes varázsellenállás is elkezd nőni, köszönhetően annak, hogy mindenki lépi a szinteket. Ekkor mind a Rabadon, mind pedig a Void jó választás lehet, de ebben a cikkben azt nézzük meg, hogy végül is melyik éri meg jobban. A cikkben szereplő számításokat és képeket egyébként egy fórumozó, startledpickle készítette.

Az egész onnan indul, hogy nemrég egy LCS meccsen Power of Evil, Rabadon helyett egy Void Staffot épített először Oriannára. A Flyquest midesének döntését sokan vitatták és persze kialakult két tábor, hogy akkor most helyes volt-e vagy sem? Helyes-e alapból, ha a Rabadon helyett a Staff kerül hozzánk először? Félre értés ne essék, azt senki nem vitatja, hogy mindkét tárgy nagyszerű és mind a kettőnek megvan a maga szerepe egy-egy mérkőzésen. A kérdés csak az, hogy melyik a fontosabb? Ehhez figyelembe kell venni az árat, hogy milyen statokat ad és persze az egyedi képesség is fontos. Az összehasonlítás alaptézise, hogy van az MR szint az ellenfélnél, amikor a Rabadon AP növelés már gyengébb, mint a 40%-kos Magic Pen. Ha nem nézzük az árat, akkor ez pontosan 86 MR, ez alatt a Rabadon, efölött pedig a Void Staff éri meg jobban. Ehhez itt van a diagram is.

A helyzet már egy kicsit máshogy néz ki, ha az árat is fegyelembe vesszük. A két tárgy különbözete akkora, hogy kifér belőle egy Blasting Wand. Ha pedig azt is megvesszük a Void Staff mellé, akkor drasztikusan változik a helyzet. Ebben az esetben már 49 MR-nél fordul a kocka. Ezen érték alatt a Rabadon, fölötte pedig a Void Staff a jobb. Nyilván a játék kései szakaszában jobb ha a tárgyslotot nem egy 850 arany értékű dolog foglal el, de ekkor már lehet mást venni a helyére, az összehasonlítás inkább elméleti, mintsem gyakorlati.

Ennyi adat után már mindenki eldöntheti, hogy melyik választás jobb neki és ez alapján mindenki kialakíthatja a saját tárgysorrendjét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • cstomi468 1 hónapja
  hát ez attól. függ menyi és mien tankok vannak az enemy ben és hogyan állank mert pl ha lissandra vagy és 1 topos tank van aki nem is más csak tank akkor rabadon mivel rájátszol a passive ra és elöbb leszeded a papírokat de ha 2 van mint 1j4 meg 1 ornn akkor már elgondolkodtató folyamatos szituáció függése az egéssz ez inkább a hogy és miképp tehetünk szert előnyer a melyiket vedd meg a válasz átlagos mecsen el se jutsz a rabadonig. mert veszel 1 rodot vagy ludent 2cipő meg mondjuk morelo utána átlagosan vége a játéknak átlagosan nézve na ez után az időszak után kell gondolkodni rajta amikor eljutsz odáig törekedni kell arra hogy ne
  0 0 Válasz
  • Ben 1 hónapja cstomi468
   Persze, ebben teljesen igazad van. De ettől még az összehasonlítás legit matematikailag.
   0 0 Válasz
 • BRANGUS 1 hónapja
  Shattered web éri meg s legjobban.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?