"Először játszottam profi meccset üres lelátók mellett." - Faker

Üres lelátók vártak a T1 és a DAMWON Gaming játékosaira.

A koronavírustól való félelem rányomta a bélyegét a koreai League of Legends liga, az LCK nyitómeccsére. Faker és a megújult T1, a 2019-es világbajnokság negyeddöntőjéig jutó DAMWON Gaming ellen kezdte meg szerepelését az egyik legerősebb bajnokságban. A változatos mérkőzések után végül a T1 örülhetett, de Faker vegyes érzésekkel nyilatkozott a riportereknek.

Az első meccset sikerült behúznia a DAMWON Gaming csapatának, de ez kevés volt a T1 megállításához. A második meccsen és a harmadikon is diadalmaskodtak Fakerék, akik előtt még hosszú út áll, ha újból világbajnokok szeretnének lenni.

Hogyan értékeled a mai mecset összességében?

Faker: "Megszereztük a győzelmet, de a teljesítményünk nem volt olyan szinten, mint amit elvártunk előzetesen magunktól. Sok helyen kell még fejlődnünk. Úgy gondolom, hogy jó úton haladunk és ki tudjuk javítani a hibákat."

Milyen érzés volt közönség nélküli arénában megvívni a meccseket?

Faker: "Amióta profi játékos vagyok, most fordult velem elő első alkalommal, hogy hivatalos meccsen nem volt ült senki a székeken. Nagyon kínos volt az egész és nem is találtam túl szórakoztatónak. Szeretem hallani, ahogy a rajongók kiabálnak és tapsolnak, de ennek hiányában üresség volt bennem. A nézők miatt kevésbé vagyok ideges, sokkal jobb úgy játszani, hogy tudom, hogy néznek."

Mind a három meccsen kiválasztotta valamelyik csapat Settet. Felkészültetek erre? Mit gondolsz a hősről?

Faker: "Rögtön megjelenés után elkezdtük a gyakorlást és elég jól felkészültünk belőle. Tudtuk, hogyan kell vele és azt is, hogyan kell ellene játszani. Összességében elég jó volt számunkra, hogy Sett feltűnt minden meccsen. Még mindig vannak olyan részletei a hősnek, amit nem ismerünk, de egyre többször tűnik fel a külföldi ligákban és Solo Queue-ban is. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó pick most Sett.

Mit vársz az idei szezontól?

Faker: "A meta és a csapatok is sokat változtak, így az idei év teljesen más lesz, mint az előző. Bár megnyertük az első összecsapásunkat, sosem tudhatod, hogy mi vár rád a többi csapat ellen. Folyamatosan készülök és igyekszem a legjobbamat nyújtani, ami remélhetőleg az eredményeken is meglátszódik majd."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Faker a világ legjobb LoL-osa?