Hihetetlen, játszi könnyedséggel törte fel egy ismert hacker csoport az EA szervereit!

Hihetetlen, játszi könnyedséggel törte fel egy ismert hacker csoport az EA szervereit!

Kiderült mi áll a hétvégi, többek között a FIFA20 szervereinek összeomlása mögött. A Lizard Squad hacker csoport csapott le az EA-re.

Twitter közleményben tudatta a Lizard Squad, hogy az EA szerverei pofátlanul gyengék, és kisujjból megoldották azok feltörését. Elmondásuk szerint a botnet bevetésével, aminek nagyjából 40 százalékát használták ki, térdre kényszerítették az EA teljes szerverparkját.

A botnet:

"A robothálózathoz (továbbiakban botnet) tartozhatnak otthoni, iskolai, illetve vállalati hálózatokban található számítógépek egyaránt. A számítógépek egy kártevő program által megfertőződnek, majd azt követően központi vezérlő számítógépektől (Command & Control szerverek) fogadnak utasításokat és különböző feladatok végrehajtására használják fel azokat."

Kiderült ugyanis, hogy minden EA játék egy és ugyanazon szerverről fut, ezért fordulhatott elő, hogy egy szimplán FIFA20-at ért támadás következtében minden más játék szolgáltatása is elérhetetlenné vált. A Lizard Squadról azért nem árt tudni, hogy nem ez volt az első ilyen nagy volumenű akciójuk. A csapat úgy nevezett "black hat" hackerekből áll, akik rosszindulatból vagy haszon reményében törik fel a számítógépek védelmét, bár belegondolva itt most valószínűleg más volt a céljuk. A csoport a hírhedt DDoS támadásokról ismert leginkább, babráltak már ki a Sony-val, de videójátékos körökben célpontjuk volt már a Fortnite és az Overwatch is. Egyesek szerint a Kurt miatt kialakult dráma és igazságtalanság hatására lendültek támadásba, de erről nincsen bizonyíték.

FIFA-ban egyébként érdekes volt a helyzet, hiszen azt is tudatták a nagyvilággal, amikor abbahagyták a támadásokat, de ezek után még órákig nem álltak helyre a szerverek, tehát az EA Sports nem feltétlenül sietett orvosolni a problémát. NHL-ben pedig rögtön igyekeztek kárpótolni csomagokkal a játékosokat, de FIFA-ban egyelőre erről sem esett szó. Arról nincs információ, hogy a Lizard Squad befejezte-e a támadásait, illetve az EA mikor tudja stabilizálni a szervereit, de erről remélhetőleg adnak majd némi tájékoztatást a napokban. 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Közvetítések