Top 5 dzsungel karakter és a legnépszerűbb útvonalak a Szurdok szörnyei között

Top 5 dzsungel karakter és a legnépszerűbb útvonalak a Szurdok szörnyei között

A 10. szezonban nagyot fordult a dzsungel. Ebben a cikkben megnézzük, hogy kit érdemes hozni és velük milyen ösvényt érdemes vágni magunknak.

A 10.szezon kezdetével a LoL életébe is új fejezet nyílt. Az Idézők Szurdoka megváltozott, több karakter kapott olyan nerfet/buffot, ami alapjaiban változtatta meg a statisztikáit és persze az új jövevények is jócskán felforgatták a dolgokat. A különböző változások óta a játék legalább olyan népszerű, ha nem népszerűbb, mint a legjobb pillanataiban. Ez pedig köszönhető annak, hogy az egész egyszerűen érdekes. Több régi ismert személyiség visszatért, hogy újra harcba szálljon és még Hashinshin is azt mondta, hogy vannak pillanatok, amikor élvezi a játékot. Ezért itt az ideje ismét elmerülni kicsit a statisztikák tengerében és megnézni, hogy melyik hősök hozzák a legmagasabb győzelmi rátákat. Első körben a dzsungel kerül a középpontba és még azt is megnézzük, hogy mik a legnépszerűbb útvonalak.

Az erdők barátja már egy jó ideje kiment a divatból. Nagyon kevesen játszanak vele, de ha hozzák, akkor jól muzsikál. A népszerűtlensége valószínűleg abból fakad, hogy egy gank során inkább az ösvény viszi el a killt és nem Ivern, ez pedig alacsonyabb elo szinteken nem túl vonzó.

Legnépszerűbb útvonal: Piros oldal

Ivern esetében sokszor jut az eszünkbe, hogy ideje megnézni mi van az ellenfél dzsungelében. Köszönhető ez annak, hogy a passzív és a Smite kombójával nagyon egyszerűen manőverezhetünk.

Legnépszerűbb útvonal: Kék oldal

A kék oldal esetében a helyzet ugyanaz szinte, csak egy kicsit hamarabb jutunk el az ellenfél territóriumában.

A titkos fegyver anno arról volt híres, hogy igazi farmgép volt. A mostani változtatások után pedig nagyban hasonlít a korai formájára. Azzal, hogy gyakorlatilag végigrongyol a dzsungel csapásain, kiépít egy XP előnyt és utána már erőből megoldja a dolgokat. 

Legnépszerűbb útvonal: Piros oldal

Ez egy majdnem teljes clear, amiben ott van a lehetősége egy top vagy bot gankre.

Legnépszerűbb útvonal: Kék oldal

A kék oldal a tükrözése a pirosnak, csak itt az egész kiegészül egy sutyerákkal.

A sárkányhölgy az utóbbi hónap/hónapok üdvöskéje. Magas elo szinteken előszeretettel választják és a nem túl bonyolult eszköztára miatt lejjebb is sokat találkozunk vele. Az szinte biztos, hogy a 10. szezonban ő nyerte a legtöbbet.

Legnépszerűbb útvonal: Piros oldal

Ahogy az várható volt, itt a farm az igazán fontos, de 6. szintig amúgy sem kell elhagyni a dzsungelt.

Legnépszerűbb útvonal: Kék oldal

Ez az oldal is a farmot részesíti előnyben az egyetlen különbség, hogy itt belefér a folyami rák is.

 Master Yi

Egy régi közmondás azt ecseteli, "ha Yi az ellenfélben van akkor 20/0, ha velem, akkor 0/20". Nyilván az előző mondat egy vicc, de szinte biztos, hogy mindenkinek megfordult a fejében, legalább egyszer. Ugyan Plat fölött kevés Yivel találkozik az ember, viszont Vas és Bronz szinteken már minden második játékban ott figyel a kard mestere. Mivel pedig a mechanikája nem túl bonyolult és emellé még erősnek is mondható, érthető a győzelmi mutató.

Legnépszerűbb útvonal: Piros oldal

Az útvonal lehetővé tesz akármit. Sima farm, top gank, mid gank, bot gank, egyedül az invade marad ki, de egy igaz Yi nem megy egyszemélyes küldetésre, inkább egyből belecsap a lecsóba.

Legnépszerűbb útvonal: Kék oldal

Itt már kicsit tradicionálisabb a helyzet, sokkal inkább a farm kerül előtérbe, persze a lehetőség itt is megvan arra, hogy akármikor benézzünk egy-egy ösvényre és elhozzunk onnan egy-két 'trófeát.

Ekko

Zaun kedvenc fenegyereke a listánk legnépszerűbb szereplője. Alapvetően gyorsan tudja leszedni a szörnyeket, jó eszközei vannak a gankhez és azt sem lehet mondani, hogy igazán bonyolult lenne a vele való játék.

Legnépszerűbb útvonal: Piros oldal

Teljesen átlagos útvonal, aminek a végén el lehet dönteni, hogy egy mid vagy bot gank menjen.

Legnépszerűbb útvonal: Kék oldal

Itt a két oldal között sok különbség nincs, csak annyi talán, hogy itt a mid és a top között gondolkodhatunk, ha egy jó ganket akarunk indítani.

Az adatokat az op.gg és a jungg.gg oldalakról gyűjtöttük.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!