Nemsokára a rajongók karmai közé kerül a Galaxisok-esemény és a játék mobilos verziója!

Nemsokára a rajongók karmai közé kerül a Galaxisok-esemény és a játék mobilos verziója!

Rengeteg újítással jelentkezik a Teamfight Tactics, amelyet hamarosan már mi is élesben élvezhetünk majd!

Valószínűleg a legtöbb League of Legends játékosnak ismerősen cseng a játék kistestvéreként nyilván tartott Teamfight Tactics (TFT). A játék megjelenése óta a Riot ebben a témakörben is folyamatosan közli a frissítéseket. A mostani változtatás témája pedig nem is lehetne érdekesebb: egy új eseményről, a játék telefonos verziójáról, illetve kisebb-nagyobb újításokról vallottak a fejlesztők. A beszámolót a teljes őszinteség jegyében úgy kezdték a Riot emberei, hogy beismerték picit fapados játékot adtak a rajongóknak. Azonban már a megjelenés pillanatában tudták azt is, hogy ez változni fog, méghozzá pozitív irányba. A nagy sikerű játékbemutatót követően például egyből arra kezdtek el fókuszálni, hogy új világokat adjanak nekünk, de meghallgatták azokat a visszajelzéseket is, amelyben a játékosok a véletlenszerű rendszerről panaszkodtak, így most arra is megpróbáltak valamilyen megoldást találni.

Szabályok, amiket a Riot fejlesztői mindig betartanak

A készítők még az átalakítások megkezdése előtt lefektettek néhány szabályt, amelyhez tartva magukat próbáltak meg minőségi változtatásokat elhozni nekünk. Az irányelvek között elsőként kiemelnénk azt, hogy a hatalomért ebben a játékban sem lehet fizetni. De természetesen ahogyan azt már az anya-játéknál is megszokhattuk plusz kiegészítőkre mindig lehet költeni.A fejlesztők viszont ennél a szempontnál is megpróbáltak megtartani az egyensúlyt. Szórakoztató és mókás kinézeteket alkottak meg függetlenül attól, hogy az adott játékos tényleg költ a TFT-re vagy „csupán” puszta játékkal szerzi meg a különböző gúnyákat. Végül, de nem utolsó sorban a készítők megpróbáltak arra is kiemelt hangsúlyt fektetni, hogy olyan tartalmakat tudjanak a felhasználók létrehozni a játék során, amellyel könnyedén ki tudják fejezni személyiségüket.

Irány egy új világegyetem: minden a Galaxisok-eseményről

Végre elérkezett az amire sokan vártunk. A TFT: Galaxisok nemsokára hivatalosan is a játékosok karmai közé kerülhet, nem csak béta verzióban nyerhetünk majd betekintést. Az esemény során két különböző verziót is tudtok teljesíteni, lesz egy teljesen ingyenes, rengeteg ajándékkal és újdonsággal, ám a Riot Games kiad egy olyan belépőt is amiért ugyan fizetni kell, azonban sokkal több tartalom válik elérhetővé a játékosok számára.

A fejlesztők ahogyan az most kiderült, magában a fejlődési rendszerben fogják kombinálni az ingyenes és fizetős jutalmakat, így az esemény során akár az összeset is megszerezheted. Azaz mindenki hozzáférhet majd az alap, ingyenes belépőhöz továbbá a másik, fizetős belépő megvételét követően automatikusan feltudsz oldani minden olyan tartalmat, amit odáig megszereztél magadnak (csak nem volt elérhető számodra). Így azok is sok újdonsággal gazdagodhatnak, akik csak később szerzik meg az eseménybelépő+-t.

Na de mégis mennyi az annyi?

Nos, a belépő 1350 RP-t fog kóstálni, illetve akár TP-t is tudsz szerezni a feloldásához egészen 2020. június 9 20:00-ig.

Mit tartalmaznak ezek a csoda-útlevelek?

A belépő ingyenes verziójával nagy változtatásokon átesett arénákat tudsz majd feloldani. A változtatások pedig ebben az esetben sem fognak annyiban kimerülni, hogy színezik az addig ismert map-ot. Igen komolyan átszabott arculattal találkozhattok majd.
Az eseménybelepő+-szal mindemellett hozzáférhetsz még 20 jutalomszinthez és az UFO-tündérekhez (fent) is akikről az eddig kiszivárgott információk alapján bizton állíthatjuk, hogy rendkívül édesre sikeredtek. Ha pedig valamilyen úton-módon az eseménybelepőd végére érsz, akkor azzal korlátozott ideig feloldod az Űrhajós búvárvakond (lent) 1, illetve 2 csillagos verzióját, amely könnyedén el tudja majd kalapálni ellenfeleidet a csatatéren, vagy éppen kupán bólintani őket azzal a hatalmas lapáttal. A fejlesztők a Galaxisok eseménnyel együtt különböző újításokat is bemutatnak majd, mint például a Bummokat!, ezek az úgy nevezett kinézetmódosítók mind a kiválasztott legendád mind pedig az egységeid “sebzésrészecskéit módosítják”. Továbbá három különböző szintben lesznek elérhetőek és szintenként változik az erősségük is. Ezenkívül a TFT-be még jó pár Legenda tojás is be fog kerülni az elkövetkezendő időszakban, akik pedig az átlagosnál több időt ölnek bele a játék Galaxis-eseményébe egy garantált Legendás kicsi Legendával (igen ez a hivatalos magyar megnevezése) is gazdagodhatnak majd. Azonban itt fel kell hívnunk mindazok figyelmét, akik szeretik gyűjteni a különleges Legendákat, ugyanis az esemény alatt begyűjthető lények egy részét csupán az alatt az időszak alatt lehet majd beszerezni, de a fejlesztők tervei szerint a későbbiekben is lesz majd rá lehetősége a játékosoknak.

Fejlődési mechanika változások

A készítők a fejlődési mechanikákat is átszabják a Galaxisok-esemény tiszteletére. Első körben megszabadulnak a Megvilágosodás Gömbjétől és helyette fix mennyiségű TP-t kapunk majd minden összecsapás végén. Ahogyan azt a bejelentésből is megtudhattuk, az esemény ideje alatt a TP-nek nem lesz maximum szintje, így a játékosok folyamatosan tudnak majd fejlődni. Ezen kívül a küldetéseket is átdolgozták a Galaxisok idejére. Három küldetés lesz majd elérhető (a hat helyett, ami egyet jelent azzal, hogy a mostani küldetések tovább is tartanak majd). Ezeket a küldetéseket pedig a fejlesztők hetente fogjak feloldani és mindegyik 200 TP-t fog érni. Ezzel kapcsolatban még azt is megosztották velünk, hogy lesznek olyan küldetések, amelyek nagyobb kihívásnak számítanak majd így érdemes előre felkészülnünk.

További újítások innen és a Galaxison túl

A különleges esemény megvitatása után térjünk is át azokra a dolgokra, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a Galaxisok-eseményhez. A fejlesztők bejegyzésükben első pontként a rangsorolt jutalmakat, illetve azok várható módosításait hozták fel. A Riot Games-nél a rangsorolt jutalmakat a TFT esetében megpróbálják picit hasonlatossá tenni magához az anyajátékhoz és annak diadalmas hőskinézet rendszeréhez. Ezt most úgy kell érteni, hogy azok a játékosok, akik elérik legalább az arany szintet a szezon során exkluzív tartalmakhoz jutnak (extra cuki és nagyon diadalmas Legendákhoz). De ha már annyit emlegetjük ezeket a kicsi Legendákat, fontos elmondanunk azt is, hogy az űr tematikájú pályák mellé a Riot által kozmikus kísérőknek nevezett készletet is kapunk, amik különböző árnyalatokban és animációkkal kerülnek be a játékba. 

A Legendák után nem mehetünk el szó nélkül a mostani tojásrendszer, illetve annak változtatásai mellett sem. A fejlesztők meghallgatták a játékosok kritikáit a rendszerrel kapcsolatban és végeredményként a Galaxisokban sokkal egyszerűbb lesz a tojások megszerzése. A készítők pedig tényleg megpróbáltak elmenni abba az irányba, hogy minél gyorsabban és problémamentesebben meg lehessen szerezni a vágyott kicsi Legendákat. Korábbi sorozatokból is ismert lények az esemény alatt közvetlenül a boltból is megvásárolhatók lesznek, majd később ezt a gyűjteményt fogják kibővíteni. Sőt: lesz egy olyan alkalom is, amikor kifejezetten akciós áron juthatunk hozzá a kívánt Legendához. Ezzel a folyamattal egy 1 csillagos kis állatkához juthatunk majd, ám abban az esetben, ha már előbb megszereztük a vágyott lény alacsonyabb szintű verzióját, a játék fejlesztésként fogja kezelni a megvásárolt Legendát. Az extrém aranyos Legendák mellett új aréna készleteket is lehet majd vásárolni a játék boltjában. Szintén a játékosokra hagyatkozva a fejlesztők megpróbálták átalakítani például a freljordi arénákat, amiket mostantól teljes pompájukban élvezhetünk, de lesz például egy olyan verzió is, amely az Odüsszeia tematikára épült. Az arénákat egyenként és hármas csomagban is meg lehet majd vásárolni. Darabjuk 1380 RP-t fog kóstálni, a csomag pedig 2900 RP-t.

Néhány megjegyzés a játék mobilos klienséről

Most már mondhatni a célegyenesben van, ugyanis nemsokára érkezik a várva várt mobil TFT, méghozzá a különböző platformok (PC és telefon) közötti játékkal és fiókhoz kötött fejlődési szinttel felszerelve. Magyarán minden olyan plusz tartalom elérhetővé válik telefonon is, amelyet PC-n már megszereztél (abban az esetben, ha az ott regisztrált fiókoddal lépsz majd be). A fejlesztők beszámoltak még arról is, hogy nagyon sokat dolgoztak a játék telefonos verziójának tökéletesítésén, és azon, hogy stabil játékélmény legyen mindenki számára. Éppen ezért a telefonos verzió megjelenésekor nem lesz elérhető a teljes bolt. Azt, a hivatalos debütálást követő frissítésekkel fogják kibővíteni, de a Galaxisok-eseménybelépő+ és az ingyenes eseménybelépő már mindenhol elérhető lesz a játékosok számára, így telefonon is, méghozzá változtatások nélkül

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te várod már az új TFT frissítést?

  • 60 %
  • 22 %
  • 18 %
League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.