Dokumentumfilmmel koronázzák meg a plafonra ragasztott Counter-Strike játékos legendáját

Dokumentumfilmmel koronázzák meg a plafonra ragasztott Counter-Strike játékos legendáját

Az eredeti szereplőgárda újra összeállt, hogy az új generációnak is elmesélhessék a gaming világ egyik legismertebb képének körülményeit. 

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, még a széles sávú internet megjelenése és az online lét térhódítása előtt, a gamerekre jobb idők jártak. Ebben az emberibb korban a legelhivatottabb játékosok és baráti társaságok előszeretettel gyűltek össze a való életben is az úgynevezett LAN partykon, hogy civilizált módon, szemtől szemben essenek egymásnak a virtuális térben. A jelenségnek köszönhetően egy teljes generáció szerzett életre szóló élményeket, egy Michigani kisváros haveri társasága viszont egyenesen legendássá vált azzal, hogy 2003-ban egy hirtelen jött ötlettől vezérelve nemes egyszerűséggel a plafonhoz szigetelő szalagozták társukat.  Az esetről természetesen képek is készültek, a többi pedig mondhatni már történelem, hiszen kevés olyan gamer van a világon, aki ne találkozott volna az alábbi mesterművel. 
Az elmúlt majdnem 17 évben az internet tenyerén hordozta a képeket, így nem meglepő módon végtelen mennyiségű hamis beszámoló és komment érkezett az egész világon olyan címszavakkal, hogy "én ott voltam ezen a napon" vagy "én készítettem a képeket" sőt egyesek még bátorkodtak maguknak tulajdonítani az egyébként Drew Purvis névre hallgató hős történetét. A gyanútlan internetezők zöme, főleg a 2000-es években persze könnyen be is dőlt ezeknek a hamis prófétáknak, hiszen az egyszerűbb idők egyszerűbb emberei nem online élték életük és mémek sem voltak még hivatalosan, pláne nem mém történészek. A 10-es évek változó világa viszont új szeleket hozott és a Kotaku pár éve rendesen utána járt a storynak, felkeresve a baráti társaságot, hogy meséljék el a kép történetét. 

"Elég korán volt még, de a LAN már szétesőben volt." nyilatkozta Nick Wellman, az egyik résztvevő. "Nagyjából tízen lehettünk a helységben és legalább három vagy négy programmal játszottunk, Tyler haverunk pedig szét nézett és így szólt 'Szerintem simán fel tudnánk valakit szigetelő szalagozni ahhoz a tartó oszlophoz'". 

A szó természetesen tettet követett és a srácok szépen be is gyűjtötték a hozzávalókat, az első kísérlet azonban nem sikerült jól, mivel az önjelölt magasépítészeti mérnökök elkalkulálták magukat és a szalagok 10 perc után vágni kezdték Drew testét, aki kérte, hogy szedjék le. Szerencsére az emberi kitartás és zsenialitás határtalan és a terv átdolgozása után megfelelő mennyiségű párnát alkalmazva a hős kalandor már készen állt a második bevetésre, a projektet pedig siker koronázta, az alany ugyanis fent maradt. Érdekesség, hogy eddig a pillanatig még csak a szigetelőszalagozás volt a végcél, pár perc után azonban valakinek eszébe jutott, hogy mi lenne, ha az egyik gépet Drew pozíciójához igazítanák, így ő sem maradna ki a Counter-Strike meccsekből. A legendás kép nagyjából ekkor készült, hősünk pedig egészen két órát töltött a fellegekben, ahol a Dust 2-ős hentelés mellett még némi pizzában is része volt a földi irányítóközpontnak köszönhetően. 
A történetnek itt nincs még vége, ugyanis a hét elején a baráti társaság bejelentette, hogy dokumentum filmet forgatnak az esetről, így a mai generáció is megismerheti a legenda teljes történetét. A projektnek stílusos módon az Internet Legends: Duct-Taped Gamer nevet adták, ráadásul készítettek egy rendkívül hangulatos előzetest is, melyben felvázolják az alkotók, mire is számíthatunk majd. Ha további részletekre lennétek kíváncsiak a filmmel kapcsolatban, látogassatok el a hivatalos honlapra és iratkozzatok fel a hírlevelükre. 

Ti voltatok olyan szerencsések egyébként, hogy eljutottatok LAN Partykra? 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!