Három év alatt rengeteg pénzt ölt bele, újabb játékos bukott ki a FIFA-ra!

Három év alatt rengeteg pénzt ölt bele, újabb játékos bukott ki a FIFA-ra!

Egy magas beosztású személy az elmúlt esztendők alatt mondhatni, hogy a játék függőjévé vált, és erről most ügyvédeknek is beszámolt.

Egy 38 éves vezérigazgató, aki magát csak Brunonak nevezte el az ügy kapcsán azt állítja, hogy a FIFA Ultimate Team módja függőséget okoz és olyan, mintha kaszinóznál.

A FUT-ban mindenki az álomcsapatát igyekszik megépíteni, de maga a program egyesek szerint szkriptelt, ráadásul minél erősebb a kerete valakinek, annál nagyobb a sansza a diadalra. Ezért törekednek az emberek a legdrágább és legjobb lapok begyűjtésére. A FIFA-ban pedig van lehetőség valódi pénzt használni, hogy ennek a vágynak eleget lehessen tenni, illetve növelhető az esély a legnagyobb sztárok és ikonok megkaparintására is.

Az úriember három év alatt több, mint 13 ezer fontot áldozott a játékra, ami átszámítva meghaladja az 5 millió forintot.

"Ez egy rémálom, egy ördögi kör. Elpazaroltam a játékra 13 ezer fontot az elmúlt három esztendőben. Először alig 9 fontot költöttem rá, mondván így fejleszthetem a csapatom. Aztán újra meg újra beleraktam a pénzt. Mindig azt gondoltam, na jó még egyszer utoljára áldozok rá, de a rendszer egyszerűen rákényszerít, hogy újra költs, és közben rá sem eszmélsz igazán mennyit dobtál ki az ablakon. A végére már nem volt szociális életem, minden időmet az Ultimate Teammel töltöttem. Olyan volt, mint egy drog, amiről nem figyelmeztettek."

Bruno esetén kívül még számos panasz érkezett a FIFA FUT játékmódjára, ezért két párizsi ügyvéd kész kérdőre vonni az EA-t. Szerintük a játéknak ezen része leginkább egy nyerőgépre hasonlít, hiszen nem lehet tudni, hogy mit kapunk a pénzünkért.

"Korábban a játékosok féltek, mert azt hitték az EA a mindenható. Úgy viselkedik, mint az állam, amely adót vet ki az emberekre, begyűjti azt és ha kell önbíráskodik. De egyre többen szólalnak fel és szerencsére hallatják a hangjukat" - osztották meg gondolataikat az ügyvédet.

Ez pedig azt jelenti, hogy egyre több helyen ismerik fel a lehetőségeiket az emberek. Több országban támadják mostanra a kiadót a viselkedése és a "szerencsejáték" politikája miatt. Belgiumban korábban már betiltották a csomagvásárlást és ez egy olyan lavinát indított el, ami a többi nemzet számára is követendő példa lehet.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!