Nyáron megjelenik az RTS játékok atyja, a Command & Conquer Remastered verziója!

Nyáron megjelenik az RTS játékok atyja, a Command & Conquer Remastered verziója!

Ezen a nyáron megjelenik a Command & Conquer legelső részeinek felújított változata, amelyben 4K-ban osztja egymást a GDI és NOD frakció.

Az Electronic Arts és a Westwood Studios klasszikus valós idejű stratégiai játéka, a Command & Conquer 2020 nyarán visszatér a Remastered Collection verzióval. A kiadó az újrakevert változatot június 5-én dobja piacra PC-re.

A C&C RC-ben két játék lesz, az egyik az 1995-ös Command & Conquer: Tiberian Dawn, a másdik pedig az 1996-os Command & Conquer: Red Alert. Persze a hozzájuk tartozó három kiegészítő sem marad ki, így a csomag része lesz a Covert Ops, Counterstrike, és a The Aftermath is. A Remaster változatot a Petroglyph fejlesztőcsapat készíti (korábban a Grey Goo, Conan Unconquered-ért voltak felelősek) az EA felügyelete alatt. A felújított változatról az első hírek még 2018-ban láttak napvilágot, és akkor az alábbiakat ígérték: a felbontás egészen 4K-ig húzható, de újjáépített multiplayer, valamint kibővített felhasználói felület (user interface), és újrakomponált betétdalok is bekerülnek a játékba. Kiadtak a napokban egy videót, amelyben a régi és az új átvezetőket mutatták be és hasonlították össze. Ezek egyébként csak konzolon voltak láthatóak, de most PC-n is élvezhetőek a látottak szerint:

A C&C Remastered Collection digitálisan Steamen és az Originen is elérhető lesz. Ettől függetlenül együtt dolgoznak egy csapattal, hogy fizikális formában is meg lehessen vásárolni még ebben az évben az alkotást.

Milyen újításokkal készültek?

Az RTS-ek egyik atyja kétség kívül olyan élményt kínál, amelyet vétek lenne kihagynia a stílus szerelmeseinek. A játék teljes egészében futtatható lesz full HD-ben és 4K felbontásban is. Nem véletlen, hogy igyekeztek megőrizni az eredetiségét az alkotásnak, éppen ezért néhányan a korábbi Westwood Studios munkatársai közül szintén besegítettek a programozásban. Ezt követően a rajongók a bejelentést hihetetlenül pozitívan fogadta és ez nagy löketet adott az EA-nek a fejlesztés során. Páran a közösségből olyan ötletekkel álltak elő, amelyet el is készítettek és végül bekerültek a játékba, bár erről bővebb információt nem közöltek.

Az elsőtől az utolsóig újraalkották az egységeket és az épületeket, valamint lesz egy gomb, amellyel valós időben válthat bárki a régi és az új grafika között. Az eredeti küldetések közül az összeset bepakolták a Remasteredbe - beleértve a Spec Ops missziókat is -, így teljes egészében végigjátszható a kampány. Egyszerűbb lesz a főmenü is, könnyebben lehet majd navigálni, valamint a gyorsbillentyűket is testre lehet szabni.

A többjátékos mód kapott egy matchmaking rendszert, ahol MMR pontot gyűjthetünk, de választhatunk custom meccsek vagy 1v1 gyors mérkőzések közül is. elmondható, hogy minden tekintetben modernizálták a szoftvert, és ezért jár a piros pont az EA-nek.

Három verzió közül lehet majd választani - előrendelni a játékot március 10-től lehet:

Command & Conquer Remastered Collection (Digitális) - $19.99 ~ 6 ezer forint - Csak Steamen és Originen lesz elérhető: Tiberian Dawn és Red Alert, plusz a három kiegészítő Covert Operations, Counterstrike, and The Aftermath.

Special Edition - $59.99 USD ~ 18 ezer forint - Csak a Limited Run Games oldalán lesz elérhető: letöltési kódok mellett egy Tibérium kristály kinézetű 16GB-os pendrive jár hozzá, amin a hivatalos soundtrack is rajta van. Egy 18*24-es poszter, és tovább extrákat tartalmaz, mint kitűzők, nyomtatott fotók stb.

25th Anniversary Edition - $149.99 USD ~ 44.5 ezer forint - Csak a Limited Run Games oldalán lesz elérhető: A Special Edition tartalma plusz sapka, 100 oldalas műveszi rajzokat és képeket magában foglaló könyv, Mamut Tank replika stb.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!