"Szedd össze magad haver, borzalmasan játszol!" - Doublelift őszintén a visszatérésről

A veterán játékos nem kezdte jól az idei szezont, az edzők le is ültették pihenni egy kicsit. Most visszatért és azt ígéri, hogy megváltozik.

Yiliang "Doublelift" Peng élete már alapból is egy igazi hullámvasút. Az amerikai liga játékosa már lassan 10 éve jelen van a profi színtéren és ezalatt az idő alatt megjárt szinte minden nagy csapatot. Ott volt nagyon sok világbajnokságon, valamikor játékosként, valamikor elemzőként. Láttuk őt hatalmas egóval és volt olyan is, mikor egy kicsit visszavett a nagyotmondásból. Azt persze nem lehet elvitatni tőle, hogy nagyszerű játékos, hiszen ha nem lenne iszonyatosan tehetséges, akkor ennyi időt nem töltött volna el a LoL egyik legnagyobb 'cirkuszában', ha pedig azt nézzük, hogy tavaly még az LCS címet is behúzták a Liquid csapatával, akkor még azt sem mondhatjuk, hogy levezetne. 

Azért nem lehet mindent a végtelenségig húzni. A tavaszi szezon indulásával Doublelift nem indított jól. A Liquid középszerűen kezdte a dolgokat és amellett, hogy a frissen igazolt európai dzsungeles, Broxah vízumgondokkal küszködött, a Lövész is nagyon rosszul muzsikált. Ekkor jöttek a hírek, hogy DL kiégett és egyszerűen nem hozza már lázba a tavaszi liga úgy, mint eddig. Sokan elkezdték kongatni a harangokat, hogy itt a vége, lehet kitenni az EOC táblát és Steve Arhancet megint kereshet valakit a helyére. Az mondjuk kapóra jött, hogy az Academy csapatból érkező Tactical iszonyat jól kezdett, vele gyorsan be is húzott két győzelmet a csapat, de azóta megint jött egy vereség a CLG ellen. Lassan viszont ismét minden visszatér a korábbi kerékvágásba és úgy tűnik, hogy Doublelift újra megtalálta a motivációját, amit egy exkluzív interjúban el is mondott Travis Gaffordnak. A teljes anyagot angolul a cikk végén nézhetitek meg, a az oldalunkon pedig a legérdekesebb kérdéseket és persze válaszokat ragadtuk ki.

Mi történt pontosan a szezon elején? Előbb megbetegedtél, aztán nem ment a játék, majd azt mondtad nincs motivációd.

Az első öt hét egyszerűen elröppent, és ha valami rosszul sülhetett el, akkor annak nem lett jó végeredménye. Alapból én iszonyatosan középszerűen játszottam, sőt inkább azt mondom, hogy gyengén. Emellett a csapatnál ott voltak a vízum gondok, mások is küszködtek rajtam kívül, egyszerűen nem álltak össze a dolgok. Aztán megjött Broxah, kezdtek összeállni a dolgok, de ez nem tartott sokáig, mivel lebetegedtem. Nem tudtam scrimmelni, nem tudtam gyakorolni, csak otthon ültem és azon gondolkodtam, hogy nem csinálhatom azt amit szeretnék és az egész nagyon rossz volt. Erre még rátett egy lapáttal, hogy a csapat nagyon ment. Nem azt mondom, hogy én voltam a gondok központja, de egy ilyen szituáció láttán az ember azért elkezd gondolkodni. Ezek után jöttek a csapat edzői és elmondták, hogy kispadra kerülök, talán a szezon második felében harcolhatok a helyemért. Ezután nem scrimmeltem a csapattal, csak néztem a játékokat és maximum tanácsokat adhattam, ami azért nem ugyanaz. Mivel a többiekkel nem tudtam gyakorolni, ezért belevetettem magam a Solo Qeue-ba és újra elkezdett minden klappolni. Az edzők látták, hogy megy a játék és már kaptam pár ígéretet arra, hogy ismét elkezdhetek a csapattal játszani. Aztán jött a hidegzuhany, a vereség a CLG ellen és már jöhettem is vissza.

Miért kapott el a motiválatlanság? Mi miatt volt rosszabb a teljesítményed, mint amit megszoktunk tőled?

Ez egy érdekes kérdés. Amikor egy rajongó kívülről látja a dolgokat, akkor az van a felszínen, hogy nekünk milyen nagyszerű az életünk. Egész nap játszhatunk, érdekes emberek és érdekes világ vesz körül, mire lenne még szükségünk? De az egész sokkal bonyolultabb ennél, ott van a kiégés lehetősége, hogy monoton is lehet amit csinálunk és az egészben ott van a kedv kérdése is. Azzal, hogy a tavaszi szezon sokkal kevésbé fontos, mint a nyári, így egy kicsit az egész veszít az értékéből. Nekem a verseny izgalma nagyon fontos volt, amit itt szinte nem is éreztem. Az egész rossz volt, nagyon rossz. Minden szezonban, minden csapatban van ilyen, amikor nem teszek bele 100%-ot, eddig ez nagyjából belesimult a mindennapokba. Most viszont élesen előjött, mert a csapatnak sem ment a játék. Ha most vissza mehetnék az időbe, akkor lekevernék magamnak egy irtózatos pofont és annyit mondanék, hogy "szedd össze magad haver, mert a csapatnak szüksége van rád". 

Akkor több helyen is hangoztattad, hogy motivációt vesztettél. Már nehezen veszed rá magad, hogy gyakorolj, és már nem olyan a helyzet, mint volt. Akkor sokan támadtak, hogy nem is érdemled meg a helyed az LCS-ben és a közösség nem állt éppen melléd. Még mindig ez a helyzet vagy már változott a véleményed? 

Most úgy gondolom, hogy a közösségnek teljesen igaza volt. Egy profi játékos sem mondhatja azt, hogy a tavaszi szezon nem számít, mert ezzel magát a versenyt csorbítja és persze a versenyzési kedvet. De most mindent megbántam és mára más ember lettem. Az utóbbi hetekben pedig visszaszereztem minden motivációmat és keményebben pörögtem a meccseken, mint valaha. 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!