A VALORANT fejlesztője utalt rá, hogy nem támogatja majd a játék a nyújtott képernyőt

A VALORANT fejlesztője utalt rá, hogy nem támogatja majd a játék a nyújtott képernyőt

Azt tanácsolta a felhasználóknak, hogy ne nyújtsák meg a képet, ha 4:3-ban akarnak gyakorolni.

A nyújtott képernyő használata a kompetitív játékok esetében egy elég népszerű funkció, ugyanis több előnye is van. Egyrészt nagyobb FPS szám érhető el vele, ami az FPS játékoknál igencsak sarkalatos pont, valamint szélesebbre nyújtja az ellenfeleket is, akik így elvileg könnyebben ellőhetőek. Persze ennek ára is van, meglehetősen rondává válik a játék, illetve a szemünk számára is zavaró lehet, szóval ha valaki kezdő nyújtott képernyő használó, akkor kellhet neki egy kis idő, mire megszokja az arányokat.

CS:GO-ban a nyújtott képernyő használata több mint mindennapos, rengeteg hobbi és profi játékos használja ezt az opciót. Egy darabig Fortnite-ban is népszerű volt a nyújtott képernyő, és a mai napig az lenne, hogyha az Epic Games nem tett volna meg mindent annak érdekében, hogy a játék ne támogassa ezt a lehetőséget. A Fortnite-nál a nézői élmény megőrzésére hivatkozva tiltotta be az Epic a használatát, minden bizonnyal úgy gondolták, hogy a játék általános összképe romlik, ha a profi játékosok a saját szemszögüket több ezer ember számára 1600x1080-as arányban streamelik.

A VALORANT hivatalos Reddit oldalán egy felhasználó, ReFlecktions kérdezte meg, hogy milyen beállításokat alkalmazzon a Kovaak nevű FPS aim trainer programban, ha a VALORANT-ra szeretne gyakorolni. Meglepő módon az egyik első választ Riot Classick, felelős játéktervező írta az alábbi tartalommal:

  • FOV: 100
  • Képernyőarány: Használhat mindenki, amit szeretne, 4:3-as felosztásnál viszont nem ajánlja, hogy megnyújtsák a képet
  • (Egér) érzékenység: Itt is használhat mindenki olyat, ami számára kényelmes, de a más játékok beállításainak importálásáról a jövőben nyújtanak teljes körűbb tájékoztatást

A fejlesztők harca a nyújtott képernyővel örökkévalónak tűnik, egy kifejezetten kompetitív játéknál pedig nem biztos, hogy jó ötlet ez ellen fellépni, amennyiben valóban ezt tervezi a Riot Games.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!