Elmaradhat a TOTW a következő hetekben? Az EA válaszolt

Elmaradhat a TOTW a következő hetekben? Az EA válaszolt

A koronavírus miatt egyre több eseményt halasztanak el, és ez alól sajnos a futball sem kivétel. Olaszországban a komplett Seria A-t felfüggesztették, de a többi nagy bajnokságban is sorra zárt kapus vagy elnapolt találkozókkal szembesülnek a szurkolók.

A napokban éppen emiatt felröppent a hír, hogy a FIFA20 hétről-hétre megjelenő promója így le lesz fújva, amíg nem javul a helyzet. A globális járvánnyá minősített COVID19 miatt számos országban betiltották az emberek nagy létszámú összejöveteleit, ezzel pedig igazából megakadályozzák a futballrajongók mérkőzéseken való részvételét. Az elővigyázatosság azonban érhető. Több nagy klubnál is diagnosztizáltak már fertőzöttet, többek között a Real Madrid, Juventus Sampdoria, és Arsenal is érintett az ügyben, az intézkedések értelmében pedig a játékosaikat karanténba helyezték. A hírek hallatán jó néhány FIFA játékos felvette a kapcsolatot a fejlesztőkkel a közösségi médiában, és a következő hetekben esedékes Team of the Week, valamint Team of the Season csapatokról érdeklődtek.

Március 12-én már eleve nagy késéssel tudta csak közzé tenni az EA Sports az aktuális TOTW keretet, akkor technikai problémára hivatkoztak, de az egyre növekvő elmaradt mérkőzések száma valószínűleg ezt a promót is érinteni fogja. Twitteren azért válaszoltak a közösségnek:

"Folyamatosan figyelemmel követjük a világban zajló eseményeket, azonban a Team of the Week 27. csapatát továbbra is ki szeretnénk adni a hétvégén zajló mérkőzések alapján. Ha a helyzet megváltozik, haladéktalanul tájékoztatjuk a közösségét."

Ezek szerint továbbra is a lejátszott meccseket figyelembe véve választja majd ki a hét legjobbjait az EA. A Team of the Season kapcsán viszont elképzelhető, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha a szezon ezen szakaszáig vennék figyelembe a teljesítményeket, és ez alapján állítanák össze a bajnokság legjobbjait.

Ti milyen megoldásnak örülnétek?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!