Kis klub, nagy foci: FIFA20 verseny PL csapatokkal a koronavírus ellen

Kis klub, nagy foci: FIFA20 verseny PL csapatokkal a koronavírus ellen

 Egy negyedosztályú angol klub kis ötletéből óriási összefogás lett, mára sok nagy csapat is csatlakozott a jótékonysági FIFA20 tornához.

Ezekben a nehéz időkben, mikor még a sport, beleértve a labdarúgást is leáll, egyesek azért mégis megpróbálják lenyűgözni a szurkolókat. Az angol negyedosztályú együttes, a Leyton Orient FC nagyszabású szervezkedésbe kezdett, ugyanis kipattant a fejükből egy 128 csapatos FIFA20 torna ötlete.

Az Ultimate QuaranTeam névre keresztelt versenyt hamarosan tető alá hozzák, és elképesztő nívós mezőnyt sikerült összegyűjteniük. Először csak 64 résztvevővel akarták megrendezni, de olyan nagy lett az érdeklődés, hogy megduplázták a létszámot. A névsorban olyan klubokat találhatunk, mint a Manchester City, Aston Villa, Middlesbrough, Newcastle, Wolverhampton, West Ham és Leeds vagy a Feyenoord, Fiorentina, AS Roma, valamint Benfica.

Arról nem árultak el további infót, hogy hol lesz látható vagy milyen lebonyolítási rendszerben játszhatnak majd pontosan a csapatok. Azt sem határozták meg, hogy kik képviselhetik a klubokat, tehát rájuk van bízva, kiknek a kezébe adnak kontrollert. Így lehet egy labdarúgó, e-sportoló vagy szurkoló játékára is számítani. A Crystal Palace egyébként megnevezte az indulóját, a jelenleg is náluk játszó Andros Townsend igyekszik majd virtuálisan is helytállni.

"Miután a világban szinte mindenhol megállt a futball, szerettünk volna valami különlegeset adni a rajongóknak. Ez természeten a szórakozásról szól, és emellett ha bárki adományozni szeretne a járvány megfékezése szempontjából, azt örömmel vesszük és továbbítjuk a WHO felé."

A koronavírus miatt sajnos teljesen leállt egy csomó országban a sportélet is, de legalább a csapatok mindent megtesznek azért, hogy minél hamarabb visszatérhessen minden a régi kerékvágásba.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!