Magyar játékos a Lyon FIFA verseny döntőjében, ahol a győzelem, szerződést ér

Magyar játékos a Lyon FIFA verseny döntőjében, ahol a győzelem, szerződést ér

Ez pedig azt jelenti, hogyha Jordán Benedek az offline döntőben diadalmaskodik, akkor hivatalosan is a francia klubcsapat e-sportolójává válik.

Az eSport Szombathely Egyesület egyik legmeghatározóbb FIFA játékosa, Jordán Benedek óriási sikert ért el. A francia futballklub, az első osztályban szereplő Olympique Lyonnais saját e-sport csapatot indít, és a toborzásra kiírt selejtezőben a magyar ifjú bejutott a legjobb 8 közé, ezáltal kvalifikálta magát a lyoni offline döntőre. Elképesztő számú nevező közül verekedte be magát a legjobbak mezőnyébe. Több, mint 3700 játékos regisztrált az első, és 4 ezernél is magasabb volt az indulók száma a második selejtezőben. Párharcai során nagy ellenfeleket is le kellett győznie, megverte például a német FURKAN-t - ő kijutott a Dortmund toborzó versenyére -, az utolsó mérkőzését pedig aranygóllal sikerült abszolválnia. 

Benedek már az első kvalifikációban sikert aratott, és zsinórban nyolc mérkőzést nyerve váltott jegyet a Franciaországban tartandó fináléra. Itt a jegy mellett a nyereménye a játékosoknak egy exkluzív PS Dynamic Theme - Olympique Lyonnais volt. Nem csak itt ért el kiváló eredményt, hanem a legutóbbi Weekend League is pompásan sült el számára, 30-ból 30 találkozón diadalmaskodott, így bekerült a 100 legjobb közé.

Az eSport Szombathely emellett teljes mellszélességgel támogatja a fiatal titánt, akinek lehetősége adódik a Lyon hivatalos e-sportolójává válni. Éppen ezért a magyar egyesület szerződést bontott vele annek érdekében, hogy minden akadályt elhárítson a fejlődés útjából. Az Egyesület az eseményekkel kapcsolatban még az alábbiakat osztotta meg:

"Az egyesület várja vissza, hiszen a megegyezés szerint nálunk folytatja majd Magyarországi pályafutását, és természetesen a verseny lebonyolítása alatt is folyamatosan kapcsolatban állunk majd Benivel!"

A lyoni offline döntőnek a megrendezése jelenleg kérdéses a világon elhatalmasodó koronavírus miatt, de egyelőre még nincs információ a pontos dátumról.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!