Legjobb HDD-k és SSD-k a piacon, ha most lenne szükséged új háttértárra

Legjobb HDD-k és SSD-k a piacon, ha most lenne szükséged új háttértárra

Minden számítógépben helye van egy minőségi háttértárnak.

Az adatok és játékok tárolása nem túl bonyolult folyamat. Kiválasztod a megfelelő meghajtót, ahova telepíteni szeretnéd a programot, majd a gép elvégzi a műveletet. Hasonló a helyzet a dokumentumok és fájlok mentésénél is. Néhány kattintással a kijelölt lemezt megtöltheted több ezer gigabyte-nyi adattal, csak legyen elég helyed, ami képes befogadni ekkora mennyiséget. Jelenleg a piacon Dunát lehet rekeszteni a háttértárakból, de vannak olyan vételek, amikkel biztosan nem lőhetsz mellé. Ezeket találod meg a továbbiakban!

Legjobb asztali HDD - Western Digital Caviar Blue

Hosszú évek óta az egyik legjobb a kategórián belül a WD Blue. Olcsósága ellenére megbízható, nem akar sokat, de azt kiválóan teljesíti. 500 GB-tól egészen 6 TB-ig lehet válogatni a különböző modellek között, a legfontosabb, hogy 7200 RPM-es verziót válasszatok, ha szeretnétek plusz sebességre szert tenni.

Legjobb nagy kapacitású HDD - Toshiba X300

Nem mindig a méret a lényeg, de ha HDD-ből szeretnéd a legnagyobbat és a legjobbat, akkor a Toshiba X300 való neked. Akár 8 TB-nyi adatot is képes eltárolni, miközben gyorsaságával képes felvenni a versenyt a kisebb vetélytársakkal. Megkérik az árát, de a kapacitást meg kell fizetni sajnos minden szektorában a hardveres piacnak. 

Közönségdíjas HDD - Seagate BarraCuda

Összességében nincs jobb vétel a piac legnépszerűbb szereplőjénél. Gyors, megfizethető és megbízható. A legjobban talán a 2 TB-os változat éri meg, de kisebb és nagyobb kapacitású modelleket is találni a polcokon. A 7200-as RPM miatt megállja a helyét a legkülönbözőbb felhasználási módok közben is.

További alternatívák: Seagate FireCuda, Toshiba P300

Forrás: Digital Citizen

Leggyakrabban SSD + HDD kombót szoktak a játékosok választani, mivel egyre nagyobb helyigényűek a játékok és a belső merevlemezek olcsóbban tudnak hatalmas mennyiséget tárolni, miközben a töltési idő nem lesz látványosan több. Általában az SSD-re az operációs rendszer és a legfontosabb programok kerülnek fel, amik például a rendszer indításakor automatikusan elindulnak. Egy kémprogram kereső, egy Steam, egy video- és képszerkesztő nem baj, ha rákerül az SSD-re, de játékok tárolására talán még mindig nem igazán alkalmasak hosszabb távon. Egyszerűen túl gyorsan elhasználódnak, ha folyamatos terhelés alatt vannak. Nem szeretik továbbá azt sem, ha naponta írnak rá, majd törölnek róla adatokat. 

Legjobb teljesítményű SSD - Samsung 970 Pro

Ha lehetőséged van közvetlenül az alaplapra, PCIe-n keresztül csatlakoztatni az SSD-t, továbbá szeretnéd, hogy a leggyorsabban töltődjenek be a programok, akkor neked találták ki a Samsung 970 Pro NVMe M.2-s lemezt. Elképesztő sebességre képes a kicsike, de megkérik az árát. Professzionális környezetben nincs jobb vétel nála, de ha nincs szükséged a 3500/2700 MB/másodperces olvasási/írási teljesítményre, akkor nézelődj más mezőnyben.

Legjobb SATA 3-as SSD - Samsung 860 Pro

Sokan tartják már elavult technológiának a SATA kábeles csatlakoztatást, de általános felhasználásra pont elég ekkora sebesség és teljesítmény. A Samsung 860 Pro akár éveken keresztül is képes kiszolgálni téged, miközben ketyeg a gyártói, 5 éves garancia. 250 GB-tól indulnak a legkisebb darabok és egészen 4 TB-ig találtok különböző verziókat. A SATA 3-ból ez az SSD hozza ki a maximumot, ennél több érv nem is kell mellette.

Legjobb olcsó SSD - Samsung 860 EVO

A kis testvér jelentősen lassabb, mint a Pro változat, cserében a pénztárcát sem terheli meg annyira. A 850 EVO örökségét tökéletesen viszi tovább, ami megmutatkozik a teljesítményében és megbízhatóságában egyaránt. A gyártói garancia itt is érvényes ezért akkor sem kell aggódni, ha 4 év után adja be a kulcsot a 2,5 inches apróság.

További alternatívák

  • SATA 3: Crucial MX500, Crucial BX500, Intel 540s
  • M.2: Samsung 960 EVO, Samsung 970 EVO, Adata SP900

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked SSD és HDD is van a gépedben?

  • 16 %
  • 10 %
  • 72 %
  • 2 %