Fölényes újpesti győzelem a Kisvárda ellen az első FIFA20 Challenge mérkőzésen

Fölényes újpesti győzelem a Kisvárda ellen az első FIFA20 Challenge mérkőzésen

Banai Dávid kettős győzelemmel mutatkozott be az Újpest "FIFA20 játékosaként" az NBI szünetében rendezett meccsen, ellenfele a Kisvárda támadója, Jelena Richárd volt.

A koronavírus miatt félbeszakadt a magyar labdarúgóbajnokság, az NBI is, ez viszont nem vetette vissza a csapatokat, az Újpest kihívására pedig a Kisvárda igennel felelt. A valódi első osztályú párharcokból virtuális vizekre eveztek, és a FIFA20-at használták fel, hogy lejátsszák a találkozójukat. Nem egy véresen komoly összecsapásra kell gondolni, hanem egy baráti hangulatú mérkőzésre, melynek elsődleges célja a szórakoztatás volt.

Az Újpest kapusát, Banai Dávidot küldte harcba, a Kisvárda eközben Jelena Richárdot választotta ki. A FIFA20-ban a kick-off módban indították útjára a labdát. Ebben a szezonban egyébként a két fél egy-egy meccset tudott egymás ellen nyerni, mindkét esetben a hazai pályán játszó együttes gyűjtötte be a három pontot. A virtuális világban viszont ez egy kicsit másként történt. Dávid a Juventussal futott ki a gyepre, míg Richárd a Real Madridban látta az erőt. Az első mérkőzés remekül is kezdődött számára, hiszen az első kapuralövéséből gól született. Dávid már az elejétől igyekezte uralni a meccset és többet támadott, mégsem ő örülhetett. Sokáig viszont nem kellett búslakodnia, egyrészt mert nem törte meg az eset, másrészt még nagyobb elánnal indította offenzíváit. A 30. percben egy lövése a csatára elé vágódott, és az ötösről a hálóba juttatta a labdát, azonban ezt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. Pár pillanatra rá viszont már egy tizenegyes mögött állhatott Cristiano Ronaldóval, és nem is hibázta el. A félidőt követően a fordítás is összejött, Dybala és Ronaldo kényszerítője végén előbbivel passzolta el Courtois mellett a labdát, 2:1. Ezzel viszont még nem volt vége, Richárd ugyanis nem sokkal rá, egy ellentámadás végén Vinícius Juniorral tört be a tizenhatoson belülre bal oldalról és a középre adott labdáját Benzema tüzelte a hálóba, 2:2. A középkezdés után nem sokkal viszont egy frappáns labdaszerzésből meglódulva, a végén egy parádés kiugratásnak köszönhetően Dávid Dybalával duplázott, és el is döntötte a végeredményt.

Jelena Richárd 2:3 Banai Dávid

  • Real Madrid vs Juventus
  • Gólszerzők: Hazard, Benzema, C. Ronaldo, Dybala 2

Hátra volt a visszavágó, és a futballban az egy gól különbség az néha olyan, mintha nem is létezne. Nem úgy itt, a diadal ugyanis Dávid kedvét még inkább meghozta a virtuális futballhoz. Richárd derekasan helytállt, igyekezett szervezettebben birtokolni a labdát és felépítenie a passzjátékát, de az Újpest labdarúgója a 26. percben Dybalával cselezett ki két embert, majd a kijövő kapus mellett a hosszúba tekert a kapufa segítségével. A félidő lefújása előtt, a 48. percben újra beköszönt az argentin csatárral, kettőre növelve a különbséget. A második játékrészben a végére még maradt egy csattanó, a bal szélen felrobogó Cuadradonak adott egy nagyszerű labdát középről, akivel besprintelve a tizenhatoson belülre a kapus mellett, bal oldalra lőtte a labdát.

Banai Dávid 3:0 Jelen Richárd

  • Juventus vs Real Madrid
  • Gólszerzők: Dybala 2, Cuadrado

Az összecsapást teljes egészében visszanézhetitek itt:

Nézd meg esport3tv FIFA20 Challenge: Újpest vs Kisvárda 1v1 mérkőzés című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Ezzel az Újpest legyőzte a Kisvárdát az első FIFA20 NBI Challengen.

Nincs vége a történetnek ezzel, ugyanis már a következő ellenfelük is nagy örömmel elfogadta a meghívást. Hamarosan tehát a lilák a Budapest Honvéddal is megküzdhetnek a virtuális gyepen.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!